#CPI Cluj 2018: Cătălin Priscorniță (Blitz) – Prima Casă nu mai este un program relevant în Cluj

Prima Casă nu mai este un program foarte apreciat și relevant în Cluj-Napoca, avansul necesar pentru cumpărarea unei locuințe și prețurile solicitate pentru acestea depășind cu mult pragurile sale, spune Cătălin Priscorniță, fondator și CEO Blitz Imobiliare.

prima casa clujA

„Prima Casă în Cluj nu mai este neapărat un program extraordinar. Anul trecut în această perioadă aveam două bănci care mai aveau fonduri, astăzi mai avem patru”, a declarat Cătălin Priscorniță în cadrul evenimentului CPI Cluj 2018.

„Creșterea prețurilor a făcut ca Prima Casă să nu mai fie un program foarte apreciat. Prețurile sunt foarte mari și nu mai este relevant acel avans de 5% pentru că, de fapt, avansul trebuie să fie mult mai mare, de 15%-20%. Plafonul de 57.000 de euro, respectiv de 65.000 de euro, este cu mult depășit la achiziție, astăzi apartamentele în Cluj costând 70.000-90.000 de euro, și atunci beneficiarul trebuie să suporte diferența”, a mai explicat CEO-ul Blitz.

priscornita cpi cluj 2018

Acesta a menționat, totodată, că programul vine, mai degrabă, în sprijinul celor care vor să cumpere locuințe în zone de la periferia orașului Cluj-Napoca, precum Baciu sau Florești unde se potrivește cu prețul solicitat.

Programul Prima Casă a beneficiat de un buget de 2 miliarde de lei în 2018. În primele 8 luni ale anului plafonul alocat a fost utilizat în proporție de aproape 75%, acordându-se circa 16.600 de garanții și promisiuni de garantare, potrivit datelor făcute publice la începutul lui septembrie de Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

eveniment cpi cluj

Cătălin Priscorniță a participat la evenimentul CPI Cluj 2018 în calitate de speaker și a luat parte la discuțiile din panelul „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” alături de Răzvan Cuc (RE/MAX România), Teodor Mincu (BCR) și Dorel Niță (Analize Imobiliare).

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. În 2018, circa 1.000 de profesioniști în real estate au luat parte la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Următoarea întâlnire a specialiștilor în imobiliare va avea loc în luna martie a anului viitor când vom organiza evenimentul CPI Național 2019 și o nouă ediție a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

#CPI Cluj 2018: Cum a evoluat cererea la nivelul pieței locale în ultimii ani? Dorel Niță: Cred că această tendință se va menține pe viitor

#CPI Cluj 2018: Piața imobiliară din Cluj, în cifre. Câte unități vechi sunt disponibile și ce proiecte noi se dezvoltă pe plan local

#CPI Cluj 2018: Cătălin Priscorniță, Blitz – În prezent, 60% din vizionările de apartamente se fac prin agenții imobiliare, dar doar 31% dintre tranzacțiile sunt intermediate de agenți

Cum a arătat al nouălea an de evenimente marca CPI? 6 orașe, 1.000 de participanți, 29 de speakeri, networking, date statistice actualizate și dezbateri pe subiecte fierbinți din imobiliare – FOTO+VIDEO

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])