#CPI Cluj 2018: Cum a evoluat cererea la nivelul pieței locale în ultimii ani? Dorel Niță: Cred că această tendință se va menține pe viitor

În ultimii doi ani s-a observat o creștere a cererii la nivelul pieței din Cluj cu 28%, potrivit datelor prezentate de Dorel Niță, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare, în cadrul evenimentului CPI Cluj 2018.

dorel nita cpi cluj 2018

„În trimestrul al treilea din 2016 existau 11.000 de potențiali cumpărători care accesau site-ul imobiliare.ro în căutarea unei proprietăți și ulterior contactau agenții sau dezvoltatorii. Un an mai târziu, erau aproape 13.000, iar acum, în T3 al anului 2018, sunt peste 14.000 de potențiali cumpărători”, a declarat Dorel Niță.

Acesta a mai explicat și că pe plan local interesul cumpărătorilor rămâne ridicat, în ciuda faptului că în principalele orașe ale țării s-a înregistrat o ușoară tendință de scădere.

cpi cluj 2018

„Dacă în celelalte orașe vedem deja o scădere undeva între 5%-7%, pe Cluj interesul cumpărătorilor este în continuare în creștere. Avem o evoluția de 11% față de anul anterior și estimez că această tendință de creștere se va menține”, a spus coordonatorul Analize Imobiliare.

Pentru mai multe informații cu privire la evoluția pieței imobiliare rezidențiale în T3 2018 puteți descărca AICI raportul complet Analize Imobiliare.

Dorel Niță a participat în calitate de speaker la evenimentul CPI Cluj 2018. El a luat parte și la discuțiile din panelul „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” alături de Cătălin Priscorniță (fondator și CEO Blitz Imobiliare), Răzvan Cuc (președinte RE/MAX România) și Teodor Mincu (Supervizor al Biroului de Credite și Suport Parteneri, Direcția Distribuție Retail, BCR). Panelul a fost moderat de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. În 2018, circa 1.000 de profesioniști în real estate au luat parte la întâlnirile organizate de noi din șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Următoarea întâlnire a specialiștilor în imobiliare va avea loc în luna martie a anului viitor când vom organiza evenimentul CPI Național 2019 și o nouă ediție a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

#CPI Cluj 2018: Piața imobiliară din Cluj, în cifre. Câte unități vechi sunt disponibile și ce proiecte noi se dezvoltă pe plan local

Cum a arătat al nouălea an de evenimente marca CPI? 6 orașe, 1.000 de participanți, 29 de speakeri, networking, date statistice actualizate și dezbateri pe subiecte fierbinți din imobiliare – FOTO+VIDEO

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])