#CPI Cluj 2018: Răzvan Cuc, RE/MAX România – Clujul este un Eldorado al țării, dar rămâne mult în urma altor orașe europene. Iată ce trebuie să facă agenții pentru a profita de potențialul pieței

Cluj-Napoca are una dintre cele mai puternice și mai mature piețe imobiliare din România, dar rămâne în continuare mult în urma altor orașe din Europa. Agenții imobiliari ar trebui să colaboreze mai strâns și să profite de potențialul uriaș al pieței, este de părere Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România.

razvan cuc cpi cluj 2018

„Clujul este cel mai bun loc în care să trăiești în România, un Eldorado al țării astăzi. Are cea mai dinamică, puternică și matură piață imobiliară la nivel național”, a declarat Răzvan Cuc în cadrul evenimentului CPI Cluj 2018.

„Cu toate acestea, dacă ieșim din România și îl comparăm cu alte orașe din Europa, ca să nu mai zic cu cele de peste ocean, încă suntem cumva într-o epocă de piatră”, a mai adăugat președintele RE/MAX România.

Acesta a explicat că „stadiul primitiv în care suntem noi în România” este evidențiat inclusiv prin faptul că doar 30% dintre tranzacțiile imobiliare sunt încheiate prin intermediul unui agenții la ora actuală.

eveniment cpi cluj 2018

Cuc a mai explicat, totodată, că specialiștii din domeniu ar trebui să se concentreze mai mult pe serviciile pe care le oferă și pe colaborare decât pe evoluția pieței, influențată de factori care nu pot fi controlați.

„În Cluj, de exemplu, agenții nu se cunosc între ei, nu lucrează la fel, nu colaborează, nu livrează aceleași servicii. Toate aceste lucruri sunt o dovadă de mare primitivism într-o piață cu potențial așa de mare. Cred că acest lucru ar trebui să ne preocupe mai mult decât ce se întâmplă cu procentele acestea cu care piața are de-a face și pe care noi nu le putem influența. Sunt tot felul de factori economici care influențează business-ul nostru, dar o fac mult mai puțin decât am putea noi să influențăm această cotă de piață”, a mai spus Cuc.

Răzvan Cuc a participat în calitate de speaker la evenimentul CPI Cluj 2018, luând parte la discuțiile din panelul „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” alături de Cătălin Priscorniță (Blitz Imobiliare), Teodor Mincu (BCR) și Dorel Niță (Analize Imobiliare).

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. În 2018, circa 1.000 de profesioniști în real estate au luat parte la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Următoarea întâlnire a specialiștilor în imobiliare va avea loc în luna martie a anului viitor când vom organiza evenimentul CPI Național 2019 și o nouă ediție a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

#CPI Cluj 2018: Cum a evoluat cererea la nivelul pieței locale în ultimii ani? Dorel Niță: Cred că această tendință se va menține pe viitor

#CPI Cluj 2018: Piața imobiliară din Cluj, în cifre. Câte unități vechi sunt disponibile și ce proiecte noi se dezvoltă pe plan local

#CPI Cluj 2018: Cătălin Priscorniță, Blitz – În prezent, 60% din vizionările de apartamente se fac prin agenții imobiliare, dar doar 31% dintre tranzacțiile sunt intermediate de agenți

Cum a arătat al nouălea an de evenimente marca CPI? 6 orașe, 1.000 de participanți, 29 de speakeri, networking, date statistice actualizate și dezbateri pe subiecte fierbinți din imobiliare – FOTO+VIDEO

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])