#CPI Constanța 2018: Apartamente cu 2 sau 3 camere? Ce preferă constănțenii, potrivit datelor BCR

Constanțenii au început să prefere achiziționarea apartamentelor cu 2 camere, în detrimentul celor cu 3 camere, arată datelele statistice prezentantate la CPI Constanța de către reprezentantul Băncii Comerciale Române (BCR) Teodor Mincu, Supervizor Biroul de Credite și Suport Parteneri, Direcția Distribuție Retail.

Potrivit datelor BCR, față de anul 2016 tot mai mulți cumpărători au fost interesați de apartamente cu 2 camere în detrimentul celor cu 3 camere, lucru care poate fi explicat prin modificarea structurii fondului locativ aflat la vânzare.

„Acest lucru s-a observat și la București și în restul localităților mari. S-au construit apartamente cu 2 camere. Cine a pornit să facă o dezvoltare, a făcut niște cercetări și a văzut care este oferta potențială”, a declarat Teodor Mincu la CPI Constanța.

„Dacă în 2013-2014, poate chiar și în 2015, erau mult mai multe upgrade-uri pe zona de familii care treceau de la 2 la 3 camere, aceste tranzacții s-au așezat și au apărut în marile orașe mai multe familii tinere care se orientează către 2 camere, mai ales atunci când nu au copii”, a mai explicat reprezentantul BCR, menționând, totodată, că acesta nu este nici un lucru pozitiv, nici unul negativ, ci un simplu fapt apărut la nivelul pieței pe care l-au observat și dezvoltatorii și de care aceștia au ținut cont atunci când au început să construiască noi ansambluri rezidențiale.

Teodor Mincu va fi prezent în calitate de speaker și la evenimentul CPI Brașov, care va fi organizat la Hotelul Kronwell, pe 16 octombrie. Mai multe detalii AICI.

CPI Brașov este al patrulea eveniment din seria regională CPI, după întâlniri cu reprezentanții agențiilor imobiliare și cu dezvoltatorii la Timișoara, București și Constanța.

Caravana CPI va ajunge luna viitoare și în Iași și la Cluj-Napoca, pe 6, respectiv pe 13 noiembrie. Nu uita – participarea este gratuită, dar se face pe bază de înregistrare. Completează AICI formularul de înscriere.

Te invităm să participi la evenimentul organizat în orașul tău pentru a afla de la specialiști de pe piața locală, dar și de la reprezentanți ai sistemului bancar, despre uriașul potențial al real estate-ului românesc. Suntem alături de tine și îți punem la dispoziție instrumentele și datele necesare pentru ca tu să accelerezi creșterea afacerii tale.

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la evenimente noastre regionale.

Accelerează-ți creșterea în imobiliare cu CPI! Află programul evenimentelor regionale și cum poți participa la acestea

#CPI Constanța 2018: Cum s-a schimbat profilul cumpărătorului în 2018? Trei criterii avute în vedere în alegerea locuinței

#CPI Constanța 2018: Cum a evoluat piața imobiliară locală pe parcursul anului, în opinia lui Răzvan Popa, Director General Actual Real Estate

#CPI Constanța 2018. Intermediere sau reprezentare exclusivă? Ce l-a determinat pe David Grigorescu (APAIR) să facă o schimbare. „Îmi doream mai mult”

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])