#CPI Constanța 2018: Creditele standard încep să câștige avans în fața programului Prima Casă. Mincu, BCR: „S-a schimbat puțin mentalitatea și apetitul clientului pe zona de finanțare”

Românii care trebuie să apeleze la finanțare din partea băncilor pentru a putea achiziționa o locuință au început să fie din ce în ce mai interesați de creditele standard, în detrimentul celor pe care le pot obține prin intermediul programului Prima Casă, susține Teodor Mincu, Supervizor Biroul de Credite și Suport Parteneri, BCR.

cpi constanta bcr

El a explicat în cadrul evenimentului CPI Constanța, la care a fost prezent în calitate de speaker, că dacă în 2017 s-a dat drumul la finanțarea prin intermediul Prima Casă în februarie și în prima lună au fost oprite cererile noi, anul acesta lucrurile au stat cu totul altfel. „Noi am avut așteptări să închidem Prima Casă în luna mai, dar nu am reușit. Abia la finalul lui august, începutul lui septembrie, am făcut acest lucru”, a declarat Mincu.

„S-a schimbat puțin mentalitatea și apetitul clientului pe zona de finanțare. Foarte mulți dintre cei care își doresc la propriu să achiziționeze o casă și o pot face, se pot încadra atât la Prima Casă, cât și la un credit standard, au trecut pe credite standard”, a mai adăugat acesta.

Reprezentantul BCR prezent la CPI Constanța a menționat, de asemenea, că tot mai mulți clienți au înțeles avantajele creditelor cu dobândă fixă și se simt foarte confortabil atunci când știu clar ce impact va avea rata lunară în bugetul familiilor lor pe o perioadă mai lungă de timp.

„Clientul se simte foarte confortabil când își poate securiza rata lunară, impactul ei în bugetul familiei, pe 5 ani de zile. În 5 ani, în mintea clientului, lucrurile se pot aranja”, a mai spus Mincu în cadrul panelului „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?”, menționând, totodată, că unii din cei care până acum veneau în mod natural să obțină finanțare prin programul Prima Casă s-au reorientat spre creditele standard.

Teodor Mincu va participa cu date statistice actualizate și informații despre soluții de finanțare și la evenimentul CPI Brașov, care va fi organizat pe 16 octombrie la Hotelul Kronwell.

Nu ți-ai rezervat până acum un loc la întâlnirea specialiștilor din real estate? O poți face gratuit AICI.

#CPI Constanța 2018: Apartamente cu 2 sau 3 camere? Ce preferă constănțenii, potrivit datelor BCR

#CPI Constanța 2018: Cum s-a schimbat profilul cumpărătorului în 2018? Trei criterii avute în vedere în alegerea locuinței

#CPI Constanța 2018: Cum a evoluat piața imobiliară locală pe parcursul anului, în opinia lui Răzvan Popa, Director General Actual Real Estate

#CPI Constanța 2018. Intermediere sau reprezentare exclusivă? Ce l-a determinat pe David Grigorescu (APAIR) să facă o schimbare. „Îmi doream mai mult”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])