#CPI Constanța 2018. Intermediere sau reprezentare exclusivă? Ce l-a determinat pe David Grigorescu (APAIR) să facă o schimbare. „Îmi doream mai mult”

Intermediere sau reprezentare exclusivă? În viața profesională a oricărui agent imobiliar vine acel moment în care trebuie să iei o decizie cu privire la modul de lucru pe care vrei să îl implementezi pe viitor. O astfel de hotărâre îți va influența cu siguranță parcursul profesional, așa că este bine să fii pregătit pentru a face pasul de trecere de la un mod de lucru la altul. David Grigorescu, Președinte Ales al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR), lucrează în real estate din 2003, iar în urmă cu 5 ani a ales să adopte reprezentarea exclusivă în relația cu clienții săi. Iată ce l-a determinat să ia această decizie și care sunt, în opinia sa, principalele beneficii de care te poți bucura dacă lucrezi astfel. Dacă ești interesat să afli mai multe informații despre reprezentarea exclusivă, îți propunem să participi la evenimentul CPI Constanța, de pe data de 4 octombrie, la care Grigorescu va fi prezent în calitate de speaker.

David Grigorescu

David Grigorescu își amintește că într-un anumit punct al carierei sale, în perioada în care lucra în intermediere, a realizat nu doar că își dorea să cultive mai mult relația de încredere pe care o avea cu clienții săi, ci și că ar fi putut obține destul de ușor un rezultat mai bun pentru vânzător prin simpla majorare a prețului aferent unei proprietăți cu contravaloarea comisionului pe care îl primea de la cumpărător. De aici până la decizia sa de a-și schimba modul de lucru a fost doar un pas.

„După foarte mulți ani în care am lucrat în intermediere, mi-am dat seama că eu, ca agent imobiliar corect și onest, aplicând valorile morale și cei 7 ani de acasă, eram de fapt un mediator între cumpărător și vânzător. Îmi doream mai mult. Îmi doream să câștig loialitateaa clienților mei și să le-o ofer pe a mea, iar reprezentarea exclusivă a reprezentat pentru mine, de fapt, un instrument prin care să pot suda acele relații de încredere totală, necondiționată, între mine și clienții mei”, ne-a declarat Grigorescu.

„Prin faptul că un cumpărător nu te poate condiționa prin plata unui comision, simți că într-adevăr te pui în pielea clientului tău vânzător și acționezi astfel încât să-i obții cât mai multe beneficii, traduse atât printr-un preț mai mare, cât și prin condiții cât mai avantajoase de tranzacționare”, a mai adăugat acesta.

Accelerează-ți business-ul în imobiliare! Află ce îți pregătim pentru #CPI București 2018

Nu te-ai înscris la CPI Constanța? Îți poți rezerva aici un loc la eveniment

cpi bucuresti 2018

Reprezentantul APAIR susține, totodată, că sistemul de reprezentare exclusivă poate aduce beneficii pentru toate părțile implicate într-o tranzacție imobiliară. Pentru agent, cel mai important dintre acestea este, desigur, predictibilitatea, pentru că astfel el va avea garanția că va fi plătit. În plus, deși va avea un portofoliu restrâns, succesul tranzacțiilor sale va fi aproape garantat.

Alte beneficii de care se pot bucura cei din breaslă ar fi și posibilitatea gestionării propriului timp într-o manieră mai eficientă și reducerea timpului de tranzacționare pentru o proprietate, alături de obținerea unui preț mai avantajos pentru client.

„Aceste aspecte se traduc în plus-valoare pe care clienții o văd și o apreciază la agentul lor, crearea unor relații de lungă durată, poate pe viață, cu clienți alături de care ai colaborat cu succes, de aici rezultând și un număr foarte mare de recomandări ce contribuie considerabil la predictibilitatea business-ului tău”, a mai explicat David Grigorescu.

#CPI București 2018. „Rețeta succesului” pentru orice agent imobiliar se bazează pe aceste 3 calități, în opinia președintelui APAIR

#CPI București 2018. Dumitrașcu, One United Properties: Suntem încrezători în evoluția pieței

#CPI București 2018. Cum văd românii locuințele verzi? Ce spune Tal Roma, Business Development Manager al AFI Europe România

#CPI București 2018: Se lansează ghidul complet pentru găsirea apartamentului potrivit. Participă la CPI București pentru a fi unul dintre primii specialiști din piață care intră în posesia lui

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])