#CPI Iași 2018: Câți ieșeni își caută acum un apartament cu finanțare de la BCR

Peste 500 de ieșeni își caută în momentul de față un apartament pe care vor să îl achite cu finanțare de la Banca Comercială Română (BCR), potrivit declarațiilor făcute de Teodor Mincu, reprezentantul instituției la evenimentul CPI Iași 2018.

teodor mincu cpi iasi 2018

„Aproximativ 200 de clienți și-au aprobat o Prima Casă, promisiune de garantare, cu livrarea apartamentului nou în 2019 sau chiar la începutul lui 2020. Avem peste 100 de clienți care deja și-au aprobat financiar un credit și își caută un apartament. Și mai avem și peste 200 de clienți care au un credit în analiză”, a explicat Teodor Mincu – Supervizor al Biroului de Credite și Suport Parteneri, Direcția Distribuție Retail, BCR – și unul dintre speakerii prezenți la evenimentul CPI Iași 2018.

„Sunt peste 500 în total. Sper ca acest lucru să vă dea puțin de gândit. Să pornim de la premisa că există în continuare potențial și ține doar de fiecare dintre noi să îl fructificăm, indiferent dacă suntem bancă, agenție imobiliară, dezvoltator sau chiar cumpărător sau vânzător”, a mai spus reprezentantul BCR adresându-se participanților la eveniment.

Mincu a mai menționat, totodată, că 4,5% din proprietățile finanțate de BCR în 2016 au fost localizate pe raza județului Iași, procent care s-a menținut și în 2018. „Vorbim de peste 10.000 de tranzacții analizate”, a adăugat el.

„Dacă în 2016, 59,8% din unitățile locative au fost situate în Municipiul Iași, în 2018 avem 52,6%. Au crescut foarte mult Miroslava și Valea Lupului”, a spus reprezentantul BCR, adăugând că s-a putut observa în ultimii ani un interes tot mai mare pentru apartamentele cu 2 camere.

cpi iasi 2018 bcr

Evenimentul CPI Iași a fost organizat, pe 6 noiembrie, la Palas Congress Hall ca parte a seriei regionale CPI 2018.

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la evenimente noastre regionale.

#CPI Iași 2018: Cum va arăta piața imobiliară din Iași în 2019? Opinia lui Ciprian Iovu, manager Inter Imobiliare

#CPI Iași 2018: Locuințele aflate la mare căutare în Iași. Apartamentele noi domină topul preferințelor cumpărătorilor

#CPI Iași 2018: Cum te diferențiezi de competitorii din piață atunci când ești dezvoltator imobiliar? Sfaturile lui Valentin Pintilescu, manager Impact Team Marketing

#CPI Iași 2018: Trei lucruri pe care orice dezvoltator imobiliar trebuie să le înțeleagă înainte de a demara o campanie de marketing

#CPI Iași 2018: Ce îi determină pe români să apeleze la serviciile consultantului imobiliar?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])