#CPI Timișoara 2018. Eugen Encuțescu: Anul acesta a adus o creștere sănătoasă și temperată a prețurilor în imobiliare

Anul 2018 a adus în imobiliare o creștere temperată a prețurilor, anticipată de jucătorii din piață și cu baze sănătoase, a declarat Eugen Encuțescu, managerul Eugene Estate, în cadrul evenimentului CPI Timișoara.

panel cpi timisoara 2018

„Anul 2018 a adus o creștere temperată a prețurilor, o creștere anticipată în general de jucătorii din piață, o creștere sănătoasă. Este bazată pe trendul creșterii economice, al majorării salariilor și o considerăm normală”, a spus Encuțescu, prezent în calitate de speaker la panelul „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?”.

Acesta a ținut să sublinieze, totodată, o diferență semnificativă față de situația întâlnită în anii 2007-2008, perioadă în care în România s-a resimțit o creștere accelerată a prețurilor locuințelor.

„Dacă în anii 2007-2008 discutam de foarte mulți speculanți existenți în piață care cumpărau ca investiție sau pentru revânzare, acum discutăm de foarte mulți utilizatori finali care cumpără un produs pentru uz propriu. Acest lucru dă o greutate pieței imobiliare”, a mai spus Encuțescu.

cpi timisoara 2018

Managerul Eugene Estate a vorbit, de asemenea, despre profilul cumpărătorului de locuințe în anul 2018, un cumpărător mai matur și mult mai bine informat.

„Cumpărătorul are acces mult mai liber la informație și de aceea este mult mai pretențios. E normal să fie așa. Cunoaște mai bine produsele imobiliare existente pe piață, informația fiind doar la un click distanță, iar metodele de informare fiind foarte diverse”, a explicat el.

CPI Timișoara este primul eveniment regional al anului. Acesta va fi urmat de noi discuții cu reprezentanți ai piețelor locale din cinci mari orașe ale României care vor fi organizate pe:

  • București – 2 octombrie
  • Constanța – 4 octombrie
  • Brașov – 16 octombrie
  • Iași – 6 noiembrie
  • Cluj-Napoca – 13 noiembrie

Agenda evenimentelor CPI și lista speakerilor participanți pot fi consultate AICI.

CPI a devenit cea mai puternică şi mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relaţii de business, colaborează şi identifică ideile care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională şi în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la aceste evenimente regionale.

#CPI Timișoara 2018. Vlad Vela: „Odată cu creșterea prețurilor, cred că se va pune accentul mai mult și pe calitate”

#CPI Timișoara 2018. Sorin Drăghici: Maturizarea pieței este evidentă. Pentru dezvoltatori reprezintă o presiune în plus

#CPI Regional 2018: Află cum atragi clienți noi prin performance marketing participând la workshop-ul dedicat dezvoltatorilor din cadrul CPI

#CPI Timișoara 2018: Cum vede dezvoltatorul primului proiect rezidențial din România certificat BREEAM Excellent piața imobiliară în 2018

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])