#CPIBrașov2018: Cresc prețurile locuințelor din Brașov în 2019? Opinia lui George Șeicaru, manager FunIMOB

Prețurile proprietăților din Brașov au început să crească ușor în ultima perioadă, iar acest trend ar putea să continue și în 2019, este de părere George Șeicaru, manager FunIMOB și unul dintre spreakerii care vor participa la evenimentul CPI Brașov, organizat pe 16 octombrie.

george seicaru cpi brasov 2018

„La momentul actual, vedem o ușoară creștere atât a prețului, cât și a numărului de tranzacții, trend care considerăm că se va menține până la sfârșitul anului curent, dar și în 2019”, ne-a declarat George Șeicaru.

Managerul FunIMOB ne-a mai explicat și că situația de pe piața rezidențială locală este diferită față de cea observată în prima parte a anului.

„În primul trimestru din 2018 se puteau observa o serie de anomalii, referitor la prețul cerut pe proprietăți, în special pe segmentul rezidențial vechi, ceea ce a dus la o scădere a volumului de tranzacții și la o exigență a cerințelor legate de imobile din partea cumpărătorilor”, a spus acesta.

„În trimestrele II și III, prețul imobilelor se stabilizează și se observă o reglare a volumului de tranzacții”, a mai adăugat Șeicaru, care conduce o echipă formată din consultați imobiliari ce lucrează în proporție de 90% în sistemul de reprezentare exclusivă a vânzătorului.

Cât despre preferințele cumpărătorilor de pe piața locală, managerul FunIMOB susține că cei mai mulți dintre aceștia sunt interesați de apartamente cu 2 camere.

„Segmentul apartamentelor cu 2 camere domină piața, însă pretențiile clienților au crescut referitor la suprafața, îmbunătățirile și dotările acestora”, ne-a spus el.

George Șeicaru va participa în calitate de speaker la panelul „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?„, organizat în cadrul evenimentului CPI Brașov. La discuții se vor alătura și Alexandru Muntean (iAdvise), Liliana Țene (Coresi Avantgarden) și Cristina Țîrea (Maurer Imobiliare).

La eveniment sunt așteptați atât reprezentanți ai agențiilor imobiliare, cât și dezvoltatori pentru a lua pulsul pieței și pentru a afla ce soluții noi de lucru online propunem pentru creșterea cotei de piață. Se vor pune, totodată, la dispoziția participanților cele mai noi date statistice relevante pentru piața locală. Consultă AICI programul CPI Brașov.

#CPIBrașov2018: Cristina Țîrea, Maurer Imobiliare – Prețul rămâne în continuare important, dar nu este singurul aspect care influențează decizia cumpărătorului

#CPIBrașov2018: Care sunt particularitățile ce au potențialul de a influența semnificativ piața imobiliară din Brașov în viitor, în opinia lui Alexandru Muntean, iAdvise

#CPIBrașov2018: Alexandru Muntean, iAdvise – „Cumpărătorii au devenit mai informați și își asumă mai puține riscuri”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])