Atenție, manageri de agenții! Încercați să puneți pe primul loc calitatea, nu cantitatea, atunci când faceți angajări și nu păstrați informațiile pe care le aveți doar pentru voi. Acesta este sfatul dat de reprezentantul unuia dintre cele mai importante proiecte imobilare aflate în dezvoltare în Cluj-Napoca – Maurer Panoramic.
„Sfatul pe care îl dau eu agențiilor imobiliare, în speță managerilor pentru că ei decid cât de mare trebuie să fie echipa, este să se concentreze mai mult pe calitate decât pe cantitate. E foarte important și ca ei să își împărtășească acele mici secrete și cunoștințele cu juniorii pe care îi iau în echipă”, a declarat Alexandru Burnete, Sales Representative al proiectul Maurer Panoramic, în cadrul evenimentului CPI Cluj 2019.
El spune, totodată, că jucătorii activi pe plan local depun deja eforturi pentru a deveni mai bine pregătiți, dar și că ar fi de preferat ca agențiile să colaboreze mai mult între ele pe viitor.
La ora actuală, reprezentanții Maurer Panoramic, proiect mixt dezvoltat de Maurer Imobiliare care va aduce 300 de apartamente noi pe piața din Cluj, lucrează cu diverse agenții pentru a găsi cumpărători, dar numărul tranzacțiilor încheiate astfel rămâne pentru moment destul de mic.

„Colaborăm cu agenții, dar, din păcate, numărul tranzacțiilor pe care le facem cu agenții imobiliare este destul de mic. Nu cred că reprezintă 5% din vânzări”, a explicat Burnete.
Corectitudinea redării informațiilor legate de caracteristicile și prețurile apartamentele puse în vânzare este cât se poate de importantă într-o astfel de colaborare, nu doar pentru a-i oferi cumpărătorului o experiență plăcută, ci și pentru că altfel pot fi pierdute tranzacții.

„M-am confruntat cu momente în care a sunat clientul care a văzut un anunț pus de o agenție imobiliară unde prețul era diferit față de cel pe care îl avem noi pe site. Atunci apare o situație destul de stânjenitoare”, a spus Alexandru Burnete la CPI Cluj 2019.
„Intervine un factor psihologic. Am pierdut tranzacții din cauza unei diferențe de câteva mii de euro”, a mai adăugat el, explicând și cum a apărut confuzia – „noi avem un preț pe metru pătrat util de apartament și un preț pe metru pătrat util de terasă. Respectivul agent, când a postat prețul, a omis terasa. Clientul veneam și spunea – vreau apartamentul, dar fără terasă”.
Alexandru Burnete s-a alăturat echipei Maurer Imobiliare în 2015 și a fost implicat de-a lungul timpului și în proiectele dezvoltatorului din Sibiu și din Constanța. El a fost unul dintre speakerii invitați la CPI Cluj 2019. La discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate au luat parte și Ioan Hosszu (Manager Habitas Imobiliare), Ioana Oltean (Managing Partner Napoca Imobiliare), Adrian Vasiu (Broker/Owner RE/MAX Grup de Lux) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonatorul proiectului Analize Imobiliare). Dezbaterea a fost moderată de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.
Circa 230 de agenți și dezvoltatori au luat parte la reuniunea profesioniștilor în imobiliare de pe plan local, CPI Cluj 2019. Seria CPI Regional 2019 se apropie de final, după întâlniri organizate și în Brașov, Sibiu, Timișoara, Constanța și în București pentru breasla de real estate.
Ultimul eveniment al anului se organizează pe 5 noiembrie, la Palas Congress Hall din Iași. Detalii despre agenda evenimentului și speakerii invitați vor putea fi consultate, în următoarea perioadă, AICI.
În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.
Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.
#CPICluj2019: Astronaut, doctor, IT-st? Nu, când mă fac mare, eu vreau să fiu agent imobiliar!
#CPICluj2019: Un nou record în materie de locuințe finalizate anul acesta?