#CPIIași2019: Te gândești să lucrezi ca agent imobiliar? Răspunde la această întrebare înainte să accepți job-ul

Educația este extrem de importantă pentru cei care își doresc să aibă mai mult decât un job de agent imobiliar și care înțeleg că doar prin timp, dedicare și acumulare de cunoștințe relevante pot să acceadă la o carieră de succes în real estate. Înainte de a porni însă la drum, ar fi bine să îți răspunzi sincer la o întrebare cât se poate de simplă, spune Ciprian Iovu, managerul companiei Inter Imobiliare și unul dintre speakerii invitați să participe la panelul de dezbateri organizat în cadrul evenimentului CPI Iași 2019. 

ciprian iovu inter imobiliare cpi iasi 2019

„În primă fază trebuie să te întrebi – vreau să fac așa ceva? Mi-ar face plăcere să umblu toată ziua prin zăpadă, prin noroi, pe drum pietruit, pe șosea, să prezint terenuri, case și apartamente? Dacă răspunsul este nu, atunci du-te acasă”, a declarat Ciprian Iovu la CPI Iași 2019.

Abia dacă ești convins că o astfel de meserie este potrivită pentru tine, nu doar un job pe care să îl ai timp de câteva luni înainte de a te angaja într-un alt domeniu sau de a pleca la muncă într-un alt județ, trebuie să te întrebi dacă simți că ești făcut pentru o carieră în imobiliare și să te gândești cum poți să îți dezvolți cunoștințele pentru a te tranforma într-un profesionist.

„Dacă te vezi într-adevăr într-o carieră imobiliară, care să știți că este un domeniu cu totul diferit față de altele din vânzări, trebuie să te pregătești, să investești în tine – bani, timp, energie, să pui pasiune în ceea ce faci”, a mai explicat managerul Inter Imobiliare.

Acesta a menționat, de asemenea, că la ora actuală pe piața din Iași este destul loc de îmbunătățire, atunci când vine vorba despre cunoștințele agenților, bazându-și afirmația pe experiența pe care o are din perspectiva implicării sale, din funcția de vicepreședinte, în Comunitatea Elitelor Imobiliare din România, organizație care își propune să reunească branduri de succes în domeniu din marile orașe ale țării.

„În Iași mai avem agenți imobiliari care nu merg la cursuri. E o rușine. La partenerii noștri din Cluj sau din Timișoara, agentul intră intâi într-o sesiune de training de două săptămâni și după aceea primește zona în care să se ducă să vândă sau să închirieze apartamente. Educația înseamnă foarte mult, te face mai bun”, a spus Iovu.

La CPI Iași 2019, Ciprian Iovu a fost unul dintre speakerii care au participat la discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate. Dezbaterea a fost moderată de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu, la aceasta fiind prezinți și Emilian Tarcan (Senior Consultant Vânzări Casa Albă), Elena Rusu (Project Manager Cataleya Residence) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonator Analize Imobiliare).

Cu această întâlnire, seria CPI Regional 2019 a ajuns la final, după evenimente organizate pe parcursul anului și în alte orașe mari din țară, respectiv în Brașov, Sibiu, Timișoara, Constanța, București și în Cluj-Napoca. Peste 1.000 de profesioniști ne-au fost alături.

În 2019 aniversăm 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora ne propunem să venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

#CPIIași2019: De ce le este frică de criză cumpărătorilor?

#CPIIași2019: Predicțiile de criză, văzute prin ochii jucătorilor din orașul cu cea mai puternică piață imobiliară din Moldova. Scad prețurile?

#CPIIași2019: Negocierea cu dezvoltatorul, un fenomen tot mai întâlnit pe piața locală. „Dacă menținem acest trend, clar mergem în jos”

1.600 de participanți, zeci de speakeri și de ore de dezbateri, workshop-uri și traineri de top, pe scurt – evenimente de nota 10 organizate la 10 ani de CPI

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])