#CPINational2018 – Cum s-a desfășurat prima zi a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare, cel mai mare eveniment dedicat comunității din real estate

Prima zi a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare, cel mai mare eveniment dedicat comunității locale din real estate, a ajuns la final. Tema centrală a discuțiilor a fost: „RE-definește-te, Real Estate!”. Am avut numeroși invitați de valoare, alături de care am discutat unele dintre cele mai importante subiecte actuale din piața imobiliară rezidențială, am analizat provocările care se întrevăd și am făcut o analiză a direcției în care se va îndrepta domeniul în următoarea perioadă.

În prima parte a zilei am aflat mai multe despre oportunitățile de networking din cadrul evenimentului și s-a lansat o provocare care a avut ca scop stimularea acestei componente extrem de importante în cadrul Clubului Profesioniștilor în Imobiliare. Participanții au intrat în joc și au încercat să găsească 5 dintre cei 25 de ZUPER Real Estate Agents, fiind puse în concurs 20 de locuri la workshop-urile de vineri pentru cei care reușeau să îi identifice.

Aceștia au primit, totodată, mai multe informații despre așa-numitul Elevator Pitch, una dintre cele mai importante componente ale networkingului, inclusiv depre istoria acestei noțiuni care a fost pusă în practică pentru prima dată în 1853 și are ca scop stârnirea interesului interlocutorului pe un anumit subiect în doar 30-60 de secunde.

A urmat apoi un training special pe tema „Importanța schimbării și re-definirea vânzării pentru 2018” susținut de Bogdan Comănescu, fondator al Accelera Business Strategy, una dintre cele mai cunoscute firme de training și consultanță în strategie de vânzări din România.

În cadrul acestuia, Comănescu a atins subiecte precum propria experiență în real estate, în anii ’90, necesitatea reinventării business-urilor și tipologiile de clienți pe care fiecare companie trebuie să își plieze planul de afaceri.

Află mai multe detalii despre aceste teme de discuție, dar și informații despre avantajul competitiv, atât de important într-o piață dinamică, din trainingul susținut de Bogdan Comănescu care poate fi urmărit mai jos.

Citește și: Bogdan Comănescu: „Meseria de vânzător este una foarte exactă, ca stomatologia sau arhitectura”. Ce este avantajul competitiv și cum îl pierzi

Citește și: Care este diferența dintre nevoie, dorință și cerere? Răspunsul unui specialist cu peste 25 de ani de experiență în marketing și vânzări

A urmat apoi o sesiune de discuții pe tema „Imobiliare.ro se (re-)descoperă: de ce „a face” e mai puternic decât „a spune”, la care au participat Răzvan Mătăşel (Brand expert), Emilian Arsenoaiei (Brand expert), Camelia Petrescu (Associate Director – Unlock), Cătălin Priscorniță (CEO Blitz) și Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro).

Participanții au aflat astfel cât de importantă este comunicarea pentru consumator, dar și mai multe detalii interesante despre ImoExpert, noua platformă de expertiză lansată de Imobiliare.ro, care urmărește să vină, într-un mod cât mai practic, în sprijinul celor aflați în situația de a derula o tranzacție imobiliară – cumpărători, vânzători sau chiriași.

„În comunicare, onestitatea este singura care te scoate din calup și îl face pe om să vorbească despre tine”, a declarat Emilian Arsenoaiei în cadrul evenimentului CPI 2018. „E important să fim umani. Consumatorii noștri nu cumpără 4 pereți. Unii cumpără investiții – viitorul copiilor lor, pensia, alții cumpără siguranță, iar alții își cumpără independența”, a mai adăugat acesta.

Găsești, mai jos, dialogul complet între invitații noștri pe această temă.

Prima zi a ediției naționale a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare a continuat cu un segment special, „Imobiliarii te inspiră”, în care patru speakeri au pus în discuție propriile lor povești din real estate.

Vă invităm să îi urmăriți, mai jos, pe Paul Maluczan (Blitz Imobiliare), Adrian Ciorîță (Ciorîță Property and Investment Group), Iulian Niculae (APAIR) și Ramona Cuc (RE/MAX).

Citește și: Tranzacția care i-a schimbat modul în care își privea jobul. Paul Maluczan, Blitz Imobiliare: „Noi, consilierii imobiliari, schimbăm destine”

În încheiere, cunoscutul jurnalist Moise Guran a moderat discuțiile din panelul „Investim în România. Potențialul și provocările pieței imobiliare în 2018” la care au participat Anca Bidian (CEO Kiwi Finance), Simona Chirică (Partener Schoenherr), Andreea Comșa (CEO Premier Estate Development), Răzvan Cuc (CEO RE/MAX România), Laurențiu Lazăr (CEO Colliers) și Geo Mărgescu (CEO Forte Partners).

Puteți afla opiniile invitaților pe teme precum programul Prima Casă sau ratele la dezvoltator din înregistrarea video de mai jos.

Ediția națională a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare va continua și vineri. Agenda zilei de mâine va cuprinde o conferință organizată de Analize Imobiliare în parteneriat cu ANEVAR, trei workshop-uri și Gala Profesioniștilor în Imobiliare, care va celebra rezultatele și comportamentele remarcabile din imobiliare. Mai multe detalii AICI, pe site-ul dedicat evenimentului.

Citește și: Generația Z, viitorii clienți. Află mai multe despre modul în care intracționează ei cu domeniul imobiliar dintr-un workshop susținut de Silvia Dana Bogdan la Clubul Profesioniștilor în Imobiliare

Citește și: Află cum poți să îți dezvolți o gândire orientată spre soluții participând la workshop-ul interactiv susținut de Florin Ghindă la Clubul Profesioniștilor în Imobiliare

Citește și: Participă la workshop-ul susținut de Călin Iepure, CEO bizz.club, pentru a afla cum ai succes real în business și în viață

Citește și: Președintele ANEVAR, Dana Ababei, speaker în cadrul evenimentului național Clubul Profesioniștilor în Imobiliare. Care sunt cele mai mari provocări de pe piața de evaluare?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])