#CPINational2018 – Laurențiu Lazăr, Managing Partner Colliers International: „Uitați-vă când vă faceți business-ul pe termen lung unde investiți și cum vă alegeți partenerii”

Există, în momentul de față, o cerere foarte mare pe multe sectoare din piața imobiliară nu doar pe rezidențial, ci și pe retail, office și industrial, iar înainte ca reprezentanții companiilor din real estate să își facă planuri pe termen lung este important să analizeze bine zonele de care sunt interesați și să se asigure că acestea se vor dezvolta pe mai multe segmente în viitor, este de părere Laurențiu Lazăr, Managing Partner și director al departamentului de investiții al Colliers International România.

Laurențiu Lazăr susține că reprezentanții companiilor din domeniu trebuie să analizeze bine zonele în care vor să facă investiții pentru a se asigura că proiectele lor vor fi unele de succes și le sugerează acestora să le aibă în atenție pe cele care se extind pe mai multe segmente.

În Capitală, Laurențiu Lazăr prevede o dezvoltare accelerată în zone precum Floreasca, Expoziției sau Orhideea-Grozăvești.

„Uitați-vă la poluri care urmează să se dezvolte. Vestul (n.r. Bucureștiului) se dezvoltă, zona Orhideea, APACA. Niște proiecte rezidențiale acolo vor fi de succes în timp. Expoziției se dezvoltă. Vor fi proiecte de succes și acolo”, a declarat Managing Partnerul Colliers International România în cadrul evenimentului Clubul Profesioniștilor în Imobiliare.

Citește și: Clubul Profesioniștilor în Imobiliare – Există o nevoie disperată de a construi locuințe

„Când vă uitați la niște proiecte, uitați-vă pe termen lung, dacă se află într-o zonă care se va dezvolta și dacă acolo se află și alte poluri. (…) Uitați-vă unde investiți și cum vă alegeți partenerii”, a mai adăugat el.

Lazăr a mai menționat, totodată, că orașe precum Timișoara, Cluj sau Iași vor ajunge mai atractive decât Bucureștiul, din punctul de vedere al migrației viitoare.

Citește și: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners: Produsele create de Prima Casă nu sunt benefice pentru viitorul pieței imobiliare. Ce ar trebui să încurajeze, în schimb, statul

Citește și: Anca Bidian, CEO Kiwi Finance: „Nu moare nimeni fără Prima Casă”

Citește și: Cum au ajuns multe dintre apartamentele noi să fie „cutii de chibrituri”? Opinia Andreei Comșa, Premier Estate Management

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])