#CPINațional2019: Beatrice Dumitrașcu, One United Properties – Cât timp cresc costurile de construire, vor crește și prețurile locuințelor

Prețurile locuințelor vor crește în continuare pe fondul majorării costurilor de construire, iar cererea va rămâne constantă în urmăroarea perioadă, este de părere Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales al dezvoltatorului One United Properties, specializat în proiecte exclusiviste.

beatrice dumitrascu cpi national 2019

„Prețurile cresc, nu au cum să rămână pe loc. Vor crește cu siguranță pentru că și costurile de construire cresc. E o problemă de fond – cât timp se majorează costurile nu ai ce să faci, impactul este inevitabil, crește tot, inclusiv prețul de vânzare al unei proprietăți”, a declarat Beatrice Dumitrașcu în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

„Se poate reduce şi din marja de profit, dar depinde ce aşteptări ţi-ai creat”, a mai adăugat ea, explicând, de asemenea, că o marjă de profit sănătoasă se încadrează, în general, în intervalul de 15%-20%.

Dumitrașcu a menționat, totodată, că cerere există în continuare și că nivelul acesteia se va menține constant indiferent de decizia cumpărătorului de a face o achiziție acum sau de a mai aștepta un timp.

Pe segmentul locuințelor exclusiviste în care este implicat dezvoltatorul pe care îl reprezintă, Dumitrașcu spune că nu a sesizat o încetinire a vânzărilor, așa cum poate s-a putut vedea recent pe alte segmente de pe piața rezidențială.

„Pe nișa noastră vânzările merg în continuare la fel de bine. Clientul care vine la noi are un buget mai mare față de cele alocate pe celelalte segmente de piață, iar tranzacțiile nu se întâmplă de azi pe mâine. Există un timp în care pregătești clientul să ia ulterior decizia de cumpărare”, a spus Beatrice Dumitrașcu.

Reprezentanta One United Properties a participat ca speaker la evenimentul CPI Național 2019. Ea a luat parte la dezbaterile din panelul național, moderat de Cristian Hostiuc – director editorial al Ziarului Financiar, alături de Andreea Comșa (Premier Estate Management), Dana Ababei (Asociația Național a Agenților Imobiliari din România), Alina Iozsa (Hategan Attorneys), Monica Barbu (Artmark Historical Estate) și Silviu Pop (Colliers International România).

One United Properties a fost desemnat „Dezvoltatorul imobiliar al anului 2018” în cadrul celei mai recente ediții a Galei Profesioniștilor în Imobiliare și a obținut și trofelul dedicat „Proiectului rezidențial al anului 2018” pentru ansamblul One Charles de Gaulle.

Circa 500 de profesioniști în real estate au luat parte la ediția aniversară a CPI din acest an. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp.

Citește și: Randamente și de 7% pentru cei care investesc în apartamente de închiriat. Andreea Comșa – Și dacă vine o criză, oamenii tot închiriază locuințe

Citește și: Silviu Pop, Colliers International România – Multe lucruri au denaturat piața imobiliară. Prima Casă este unul dintre ele

Citește și: Andreea Comșa, Premier Estate Management – TVA 5% a resuscitat piața imobiliară, dar plafonul trebuie actualizat. Ce sumă propune?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])