#CPINațional2019: Câți dintre ieșenii care apelează la serviciile agențiilor imobiliare ajung, efectiv, să încheie tranzacții cu ajutorul acestora?

Procentul clienților care apelează la serviciile unei agenții imobiliare și ajung, efectiv, să și încheie tranzacțiile prin intermediul acestora abia depășește 30% în Iași, conform datelor Inter Imobiliare, companie activă pe plan local din 2002. 

ciprian iovu iner imobiliare cpi national 2019

„În Iași, undeva la 33% din clienții care apelează la o agenție imobiliară și cumpără prin agenție. Într-adevăr, se pierd foarte mulți, numai că ar trebui să vedem acest lucru din altă perspectivă. Cred că nu clienții aleg cu cine lucrează, cred că noi alegem cu cine lucrăm”, a declarat Ciprian Iovu, managerul Inter Imobiliare, în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

„Cât timp clientul face primul pas, te sună pentru că este interesat de o ofertă, tu trebuie să ai un timp de răspuns foarte scurt în care să îl suni și chiar să îi propui oferta care este afișată pe site”, a mai adăugat Iovu.

Managerul agenției din Iași a explicat, totodată, că începând cu luna septembrie a anului trecut în cadrul Inter Imobiliare s-a derulat o campanie de anulare a ofertelor care nu intrau în criteriile de raport calitate/preț. „Am decis că și dacă sunt mai puține, să fie corecte, reale și să fie exact ce găsește omul când ajunge la oferta respectivă. După 2-3 luni, și ceilalți colegi din piață au realizat că trebuie să facă acest lucru”, a spus Ciprian Iovu.

cpi national 2019 ziua 1

„Acum, clientul care vine, vede o ofertă și este exact ce știe el din pozele de pe site, este foarte mulțumit și apreciază acest lucru. Chiar a început să plătească fără să mai negocieze, în primul rând, comisionul”, a mai detaliat acesta.

Ciprian Iovu a menționat, de asemenea, că, în opinia sa, este important să ai mai puține leaduri, dar acestea să fie mai calitative. Astfel, dacă oameni alături de care lucrezi sunt bine pregătiți, poți face o tranzacție mult mai rapid.

„Degeaba fugim după câteva mii de leaduri pe lună, dacă noi putem să lucrăm 200”, a conchis managerul Inter Imobiliare.

Ciprian Iovu a participat ca speaker la evenimentul CPI Național 2019. Acesta a luat parte la discuțiile din panelul dedicat liderilor locali în real estate alături de Andreea Parti (RE/MAX Choice), Răzvan Caliță (Coldwell Banker Alpin), Marius Șchiopotă (Hitch&Mosher), Daniel Tudor (The Concept), Cătălin Priscorniță (Blitz) și David Grigorescu (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România).

Circa 500 de profesioniști în real estate au luat parte la ediția aniversară a CPI din acest an. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp.

Citește și: Cum vede un specialist, cu 23 de ani de experiență, piața imobiliară din Iași?

Citește și: David Grigorescu, APAIR – „Piața din România este ușor influențabilă”

Citește și: Marius Șchiopotă, Hitch&Mosher – „Ar fi nevoie de 100.000 de unități noi în Timișoara pentru ca piața să ajungă la saturație”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])