#CPINațional2019: Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor? Tipologia cumpărătorului atent „la analiștii care propovăduiesc Apocalipsa”, în opinia președintelui ANEVAR

Prețurile locuințelor situate în proiecte bine poziționate, care beneficiază de o infrastructură dezvoltată, vor înregistra o ușoară creștere în următoarea perioadă. În schimb, ar trebui să ne așteptăm la o scădere importantă a prețurilor în cazul locuințelor din proiecte imobiliare cu probleme, spune Dana Ababei, președintele Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

dana ababei anevar cpi national 2019

„Pentru proiectele bine localizate și bine făcute prețurile vor avea o ușoară creștere, iar pentru cele cu probleme vor fi scăderi majore pentru că lumea se gândește bine ce face cu banii pe care îi împrumută de la bancă sau pe care îi economisește”, a declarat Dana Ababei în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

Președintele ANEVAR a vorbit și despre opiniile din mass-media care anunță apariția unei crize de proporții în viitorul apropiat și scăderea masivă a prețurilor pe toate segmentele de piață.

„În opinia mea, clienții potențiali care își doresc apartamente și își permit numai în proiecte prost construite sunt cei atenți la analiștii care propovăduiesc Apocalipsa. Se gândesc de două ori dacă vor merge lângă București, la 40 de km, în nu știu ce proiect fără infrastructură, bazându-se pe promisiunile primite că o vor avea cândva”, a spus Ababei.

panel national cpi national 2019

„Cred că acesta este segmentul care va avea ajustări. În rest, trebuie să fim circumspecți la tot felul de analize. S-a creat o opinie în piață de tipul <vine criza, ce ne facem fraților?>. Noi trebuie să facem ceva, nu trebuie să așteptăm să vină, ci să ne gândim ce putem face”, a conchis președintele ANEVAR.

Dana Ababei a participat ca speaker la evenimentul CPI Național 2019. Pe 21 martie, aceasta a luat parte la dezbaterile, moderate de directorul editorial al Ziarului Financiar – Cristian Hostiuc, din panelul național, alături de Alina Iozsa (Hategan Attorneys), Andreea Comșa (Premier Estate Management), Beatrice Dumitrașcu (One United Properties), Monica Barbu (Artmark Historical Estate) și Silviu Pop (Colliers International România).

ANEVAR și-a adus, totodată, sprijinul în cea de-a doua zi de CPI Național 2019, organizând alături de platforma de cercetare Imobiliare.ro, Analize Imobiliare, o conferință pe tema „Analiza pieței imobiliare, evaluarea proprietăților și stabilitatea financiară”.

Circa 500 de profesioniști în real estate au luat parte la ediția aniversară a CPI din acest an. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp.

Citește și: Randamente și de 7% pentru cei care investesc în apartamente de închiriat. Andreea Comșa – Și dacă vine o criză, oamenii tot închiriază locuințe

Citește și: Silviu Pop, Colliers International România – Multe lucruri au denaturat piața imobiliară. Prima Casă este unul dintre ele

Citește și: Andreea Comșa, Premier Estate Management – TVA 5% a resuscitat piața imobiliară, dar plafonul trebuie actualizat. Ce sumă propune?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])