#CPINațional2019: David Grigorescu, APAIR – „Piața din România este ușor influențabilă”

O corecție ar putea să apară pe piața imobiliară și este și normal să se întâmple acest lucru pentru că piața este vie și, așa cum în ultimii ani am avut parte de creșteri constante ale prețurilor, trebuie să vină și momente în care aceasta stangnează sau, de ce nu, scade, este de părere David Grigorescu, Președintele Ales al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

david grigoreacu apair cpi national 2019

Nu trebuie să uităm, totodată, că există o serie de elemente care pot avea efect la nivelul pieței rezidențiale, dar și la nivelul comportamentului cumpărătorului.

„Piața din România este ușor influențabilă. În momentul în care apar schimbări, cum ar fi scăderea gradului de îndatorare, creșterea euro cu 2%-3%, când apar legi care taxează ROBOR-ul, inevitabil, cel puțin pe partea rezidențială, cumpărătorul, pentru că reacționează emoțional, în primă fază face un pas înapoi, își dorește să aibă mai multe informații, să vadă ce se întâmplă, unde se oprește euro, câți bani poate să mai ia de la bancă. Urmărește inclusiv oportunitatea, o perioadă de 2-3 luni de zile, să vadă dacă scad sau nu prețurile. Aceste schimbări fac ca numărul de tranzacții să scadă”, a declarat David Grigorescu în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

sala cpi national 2019

„Personal, sunt optimist în ceea ce privește piața imobiliară. Cerere există, nevoia de locuințe noi și de locuințe mai vechi este foarte mare, în consecință cred că ce ne rămâne nouă să facem este să investim în educația noastră, să devenim mai buni și, în orice situație a pieței, să aducem valoare clienților noștri și pentru acest lucru să fim plătiți”, a mai spus reprezentantul APAIR.

David Grigorescu a participat ca speaker la evenimentul CPI Național 2019, luând cuvântul în cadrul panelului de discuții dedicat liderilor locali din real estate, alături de Andreea Parti (RE/MAX Choice), Ciprian Iovu (Inter Imobiliare), Marius Șchiopotă (Hitch&Mosher), Răzvan Caliță (Coldwell Banker Alpin), Cătălin Priscorniță (Blitz) și Daniel Tudor (The Concept).

Circa 500 de profesioniști în real estate au luat parte la ediția aniversară a CPI din acest an. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp.

Citește și: 1.500 de ore de planificare, 2 zile de conferințe și workshop-uri, 500 de profesioniști în real estate. Iată cum am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI

Citește și: Răzvan Caliță, Coldwell Banker Alpin – „Imobiliarele se fac și pe criză de război. Nu trebuie să ne fie frică”

Citește și: Daniel Tudor, The Concept – „S-a îmbolnăvit lumea de criză. Personal, văd stabilitate”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])