#CPINațional2019: De ce ajung cele mai multe companii în situații dificile? „Singura motivație a implicării antreprenorului poate să fie potențialul ideii de afaceri”

O companie ajunge, de cele mai multe ori, într-o situație dificilă pe fondul lipsei de experiență de care dă dovadă persoana aflată la conducere, spune Gigi Nacev, care a înființat cu ani în urmă o firmă de consultanță de business și este CEO-ul unuia dintre cei mai mai jucători de pe piața de finisaje din România.

workshop gigi nacev cpi national 2019

„Te găsești în fața unei persoane nepregătite și fără resurse. Singura motivație a implicării poate să fie potențialul ideii de afaceri”, ne-a explicat Gigi Nacev menționând, de asemenea, că ulterior cel mai dificil pas ce trebuie depășit este acela de a modifica practicile de business ale celui care ia deciziile în compania respectivă.

Consultantul de management strategic și operațional ne-a împărtășit și câteva detalii despre cea mai gravă situație pe care a întâlnit-o pe parcursul propriei cariere.

„Aceasta a fost preluarea unui proiect internațional din domeniul producției garniturilor de tren de mare viteză, blocat în urma unor decizii strategice greșite”, a declarat Nacev. „În momentul preluării, proiectul genera antreprenorului general penalități de peste un milion de euro lunar”, ne-a mai mărturisit el.

Pregătirea emoțională, indispensabilă pentru un om de afaceri bun

Pentru a asigura gestionarea unui business sănătos pe termen lung, pregătirea emoțională este și ea foarte importantă pentru un om de afaceri, în opinia lui Nacev care va participa ca speaker la evenimentul CPI Național 2019, ce va fi organizat în luna martie la București.

„Cea mai importantă parte a pregătirii unui om de business este cea aferentă laturii emoționale. Așa cum probabil am auzit cu toții, un adevărat om de afaceri este acela care a trecut printr-un faliment. Nu este întotdeauna corectă afirmația, dar expresia indică faptul că adevărații oameni de afaceri trebuie să depășească emoțional situațiile dificile, în care inevitabil se vor regăsi mai devreme sau mai târziu”, ne-a declarat Gigi Nacev.

Acesta a ținut să sublinieze și importanța practicilor corecte de business, dar și faptul că un manager bun trebuie să știe să își gestioneze propriile emoții, să aibă capacitatea de a-și recunoaște problemele și să ia deciziile potrivite pentru a traversa situațiile dificile fără a pune în pericol afacerile colaboratorilor. În caz contrar, o astfel de strategie nu va face decât să îl scoată din piață, explică el.

Gigi Nacev va participa, pe 22 martie, la evenimentul CPI Național 2019 și va susține un workshop special, cu tema „Există viață după criză”, dedicat managerilor de business-uri în real estate.

AFLĂ AICI cum te poți înscrie la workshop-ul susținut de Gigi Nacev. Nu uita, numărul de locuri este limitat!

Ediția CPI Național 2019 este una specială pentru noi, cu ocazia căreia sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI,  așa că ne dorim să ridicăm cel mai important eveniment al breslei imobiliare la un nou nivel.

Îți pregătim două zile de conferințe și workshop-uri în care vei avea șansa de a-i asculta pe unii dintre cei mai buni jucători din real estate, te vei putea inspira din poveștile lor de succes, le vei afla sfaturile și părerile despre evoluția domeniului și vei învăța de la traineri de top strategii care îți vor fi de mare ajutor în organizarea afacerii.

Te așteptăm pe 21 și pe 22 martie, în cadrul Stejarii Country Club, la CPI Național 2019. Află toate detaliile despre eveniment, dar și despre modalitatea de înscriere, de pe site-ul dedicat acestuia: hub.imobiliare.ro/cpi-national-2019. Hai să celebrăm împreună 10 ani de evenimente marca CPI!

Citește și: Care este secretul formării unei echipe eficiente de vânzări? Răspunsul unui trainer cu peste 28 de ani de experiență națională și internațională

Citește și: Vine sau nu criza în imobiliare? Opinia consultantului în management strategic care conduce unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje

Citește și: Cumpărătorul nu mai vrea doar o casă, ci sentimentul de „acasă”. Cum a evoluat piața finisajelor și care vor fi tendințele anului viitor, în opinia CEO-ului Tempini România

banner cpi gala

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])