#CPINațional2019: Randamente și de 7% pentru cei care investesc în apartamente de închiriat. Andreea Comșa – Și dacă vine o criză, oamenii tot închiriază locuințe

Piața închirierilor este foarte dinamică și predictibilă pe segmentul rezidențial. Cei care aleg să facă o investiție informată într-o locuință, cu scopul de a-i găsi ulterior chiriași, nu fac nici pe departe un pariu riscant, ci dimpotrivă se pot bucura de randamente de până la 7%, fără a mai aduce în discuție faptul că și în timpul unei crize imobiliare oamenii tot caută apartamente de închiriat, spune Andreea Comșa, CEO Premier Estate Management.

andreea comșa cpi national 2019

„Un procent de aproximativ 20% sunt apartamente vândute către investitori pentru a le închiria ulterior. Nu vorbesc despre apartamente extrem de scumpe, ci despre locuințe de pe segmentul mediu și peste medie pentru că acesta este tipul de proiecte pe care noi le avem în portofoliu”, a declarat Andreea Comșa, în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

„Se vând ușor pentru investiție și se închiriază ușor. Vorbim de randamente de 6%-7% brut. Sunt foarte mulți investitori care exact asta caută. Acum 10 ani ei cumpărau pentru a speacula, făceau o achiziție astăzi pentru a vinde mai scump mâine, în prezent cumpără pentru a închiria mai departe”, a mai explicat CEO-ul Premier Estate Management.

panel national cpi national 2019

„Dacă ești informat și știi în ce proiecte să cumperi, nu este un pariu deloc riscant, mai ales că cele mai multe proiecte se vând din fază de plan sau structură, în funcție de politica dezvoltatorului, prin urmare ai posibilitatea să faci o achiziție la un preț mult mai bun față de cel final”, a completat ea adăugând că diferența de preț poate să ajungă la circa 15%-20%.

Pe lângă această diferență, investitorul poate să câștige și de pe urma creșterii naturale a pieței în anumite zone.

În plus, „și dacă vine o criză, (n.r. oamenii) tot vor avea nevoie să închirieze”, a conchis CEO-ul Premier Estate Management.

Andreea Comșa a participat ca speaker la evenimentul CPI Național 2019. Ea a luat parte la panelul național de dezbateri, moderat de Cristian Hostiuc – directorul editorial al Ziarului Financiar, alături de Beatrice Dumitrașcu (One United Properties), Dana Ababei (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România), Alina Iozsa (Hategan Attorneys), Monica Barbu (Artmark Historical Estate) și Silviu Pop (Colliers International România).

Circa 500 de profesioniști în real estate au luat parte la ediția aniversară a CPI din acest an. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp.

Citește și: „Suntem în România și noi ne pricepem la toate – și la fotbal și la religie și la imobiliare”, dar profesioniștii în real estate trebuie să educe cumpărătorul și vânzătorul

Citește și: Câți dintre ieșenii care apelează la serviciile agențiilor imobiliare ajung, efectiv, să încheie tranzacții cu ajutorul acestora?

Citește și: Cum se vede de la Timișoara criza vehiculată în ultimul timp?”Nu este altceva decât o sperietură a mass-mediei”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])