#CPINațional2019: „Suntem în România și noi ne pricepem la toate – și la fotbal și la religie și la imobiliare”, dar profesioniștii în real estate trebuie să educe cumpărătorul și vânzătorul

În țara noastră, atât cumpărătorii, cât și vânzătorii sunt puțin educați. Ei nu sunt obișnuiți, ca în străinătate, să apeleze direct la serviciile unui consultant imobiliar profesionist, ci încearcă să facă totul, mai degrabă, pe cont propriu, iar una dintre misiunile profesioniștilor în real estate ar trebui să fie chiar educarea acestora, a declarat Andreea Parti, Broker/Owner al agenției RE/MAX Choice, birou din Timișoara parte a rețelei RE/MAX România. 

andreea parti re/max choice cpi national 2019

„Am avut privilegiul să stau câțiva ani în Statele Unite. Acolo, cei care vor să își ia un apartament, o casă, să investească în imobiliare, cei care vând, nu caută pe internet, își caută direct un agent imobiliar. (N.r. La noi) de foarte puține ori se întâmplă ca cineva, atunci când își caută ceva să apeleze la un agent imobiliar, fără să se uite pe toate site-urile”, a explicat Parti în cadrul evenimentului CPI Național 2019.

„Dau telefon peste tot să vadă unde găsesc o proprietate, dar nu caută consilierea unui agent imobiliar să înțeleagă ce li s-ar potrivi cel mai bine sau care ar fi investiția cea mai bună. O gândesc ei pentru că suntem în România și noi ne pricepem la toate – și la fotbal și la religie și la imobiliare”, a continuat aceasta.

sala cpi national 2019

Andreea Parti a mai spus, de asemenea, că, din punctul său de vedere, profesioniștii din real estate ar trebui să își aducă propria contribuție la educarea clientului pentru a-l face „să înțeleagă că un agent imobiliar este acolo nu doar ca să îl poarte până la o proprietate, ci ca să-l consilieze în tot ce înseamnă un proces de cumpărare sau de vânzare”.

Broker/Ownerul RE/MAX Choice a participat ca speaker la evenimentul CPI Național 2019. Parti a luat parte la discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate alături de Răzvan Caliță (Coldwell Banker Alpin), Marius Șchiopotă (Hitch&Mosher), Ciprian Iovu (Inter Imobiliare), Cătălin Priscorniță (Blitz), David Grigorescu (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România) și Daniel Tudor (The Concept).

Circa 500 de profesioniști în real estate au luat parte la ediția aniversară a CPI din acest an. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp.

Citește și: Cum vede un specialist, cu 23 de ani de experiență, piața imobiliară din Iași?

Citește și: David Grigorescu, APAIR – „Piața din România este ușor influențabilă”

Citește și: Marius Șchiopotă, Hitch&Mosher – „Ar fi nevoie de 100.000 de unități noi în Timișoara pentru ca piața să ajungă la saturație”

 

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])