#CPINațional2019: Vine sau nu criza în imobiliare? Opinia consultantului în management strategic care conduce unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje

Un strateg experimentat are planul de criză în sertar încă din momentul în care firma sa se află la nivel de start-up, dar la ora actuală nu există semnale care să anunțe o astfel de situație în sectorul imobiliar, este de părere Gigi Nacev, consultant în management strategic și operațional, care s-a remarcat de-a lungul timpului prin redresarea unor companii aflate în situații dificile, și CEO-ul Tempini România, unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje la nivel național.

gigi nacev tempini

„În momentul de față nu sunt semnale reale că ar urma o criză în sectorul imobiliar. Chiar am senzația că există o presiune mediatică care urmărește generarea artificială a unei crize”, a declarat pentru CPI Gigi Nacev, care va participa ca speaker la evenimentul CPI Național 2019.

„Sigur, situația politică internațională, dar mai ales internă traversează o perioadă extrem de tensionată care poate genera în orice moment o <avalanșă>”, a mai adăugat CEO-ul Tempini România, explicând totodată că, pe plan internațional, după anul 1930, singura economie capabilă să genereze o criză mondială a rămas cea a SUA, care poate fi însă considerată astăzi suficient de stabilă.

„Pe plan intern există în continuare o migrare dinspre zona rurală spre zonele industrializate, fenomen care generează cerere importantă pe piața imobiliară și aș afirma că și contextul migrării românilor în afara granițelor generează resurse financiare care sunt investite cu preponderență tot în această industrie”, a mai detaliat consultantul de business și speakerul CPI Național 2019.

Acesta a ținut să menționeze și faptul că următorii doi ani vor fi ani electorali, dar și că „bugetele depășesc <valori istorice>”.

Mai mult, Nacev a amintit faptul că investitorul român a devenit mai educat și a înțeles că piața imobiliară se numără prin cele mai eficiente și mai sigure posibile, dar și că prețurile de vânzare ale locuințelor din țara noastră se mențin la un nivel foarte scăzut comparativ cu cele înregistrate în alte țări din regiune.

„Trebuie spus și faptul că prețurile în România sunt în continuare printre cele mai scăzute din UE, clasându-ne pe penultimul loc. Dacă luăm ca referință Bucureștiul, prețuri mai scăzute putem găsi doar în Sofia și, în același timp, prețurile medii pe metru pătrat sunt mai scăzute decât în Belgrad sau chiar Podgorica, orașe din afara granițelor UE”, a conchis el.

Gigi Nacev va participa, pe 22 martie, la evenimentul CPI Național 2019 și va susține un workshop special, cu tema „Există viață după criză”, dedicat managerilor de business-uri în real estate.

AFLĂ AICI cum te poți înscrie la workshop-ul susținut de Gigi Nacev. Nu uita, numărul de locuri este limitat!

Ediția CPI Național 2019 este una specială pentru noi, cu ocazia căreia sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI,  așa că ne dorim să ridicăm cel mai important eveniment al breslei imobiliare la un nou nivel.

Îți pregătim două zile de conferințe și workshop-uri în care vei avea șansa de a-i asculta pe unii dintre cei mai buni jucători din real estate, te vei putea inspira din poveștile lor de succes, le vei afla sfaturile și părerile despre evoluția domeniului și vei învăța de la traineri de top strategii care îți vor fi de mare ajutor în organizarea afacerii.

Te așteptăm pe 21 și pe 22 martie, în cadrul Stejarii Country Club, la CPI Național 2019. Află toate detaliile despre eveniment, dar și despre modalitatea de înscriere, de pe site-ul dedicat acestuia: hub.imobiliare.ro/cpi-national-2019. Hai să celebrăm împreună 10 ani de evenimente marca CPI!

Citește și: Care este secretul formării unei echipe eficiente de vânzări? Răspunsul unui trainer cu peste 28 de ani de experiență națională și internațională

Citește și: Anunțul ministrului Teodorovici despre Prima Casă 2019. „E un program social la urma urmei. Nu îți iei casă de 500 de mp”

Citește și: Cumpărătorul nu mai vrea doar o casă, ci sentimentul de „acasă”. Cum a evoluat piața finisajelor și care vor fi tendințele anului viitor, în opinia CEO-ului Tempini România

banner cpi gala

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])