#CPIRegional2019: Training despre time management cu Remus Bălan. „Multitaskingul nu funcționează”!

În cadrul trainingului ținut de Remus Bălan despre time management în imobiliare, unul dintre subiectele abordate a fost așa-numitul multitasking. Contrar părerii generale, aceasta nu este o practică atât de benefică – ba poate fi, de fapt, cel mai mare „hoț” de timp!

Time management cu Remus Balan

„Multitasking-ul nu funcționează”, este de părere Remus Bălan.

Mai întâi de toate, este nevoie de o definire a conceptului: multitaskingul înseamnă a îndeplini două (sau mai multe) sarcini, la nivel conștient, în același timp. Nu este vorba, desigur, de sarcini pe care le îndeplinim în mod automat, inconștient, cum ar fi să mergem și să vorbim în același timp.

„De ce tot insist cu conștientul? Pentru că atunci când facem lucruri în mod conștient, CONTROLĂM procesul – adică pot să încep, pot să mențin și pot să finalizez o activitate la voința mea, nu la voința altora”, punctează Remus Bălan.

Multitasking-ul la nivel conștient este, de fapt, o capcană care generează costuri de timp. De ce? Pentru că ne poate lăsa impresia că facem mai multe, când, de fapt, facem mai puține; de fapt, prin această practică, atenția ne este distrasă în mod repetat de la o sarcină la alta – ceea ce, de fapt, ne scade productivitatea.

„În momentul în care aveți mai multe proiecte la care lucrați în același timp, atenția voastră sare de la un proiect la altul și aveți nevoie de ceva timp ca să intrați în starea de flux, mai ales dacă este vorba de o sarcină complexă”, arată Remus Bălan.

Care este soluția? Poate fi rezumată într-un singur cuvânt, anume FOCUS – concentrarea atenției pe o singură sarcină de lucru la un moment dat.