#CPITimișoara2019: Alina Iozsa, Hațegan Attorneys – Multe proiecte noi se blochează în faza de autorizare. Este o procedură extrem de lentă

Multe dintre proiectele rezidențiale noi ajung să se blocheze la stadiul de autorizare. Procedura este una lentă, iar dezvoltatorii ajung să solicite sprijin legal pentru a depăși acest obstacol, spune Alina Iozsa, Partener al biroului de avocatură Hațegan Attorneys.

alina iozsa cpi timisoara 2019

„Am observat că aceste proiecte care sunt în pregătire se blochează foarte mult pe parte de autorizare. Este o mare problemă la primărie”, a declarat Aliza Iozsa, prezentă la evenimentul CPI Timișoara 2019 dedicat profesioniștilor din imobiliare activi pe plan local, menționând, totodată, că a remarcat de-a lungul timpului un nivel de indecizie în rândul funcționarilor.

„Se emit anumite documente, iar apoi se revine asupra lucrurilor emise deja. Aici este necesară o intervenție, tocmai pentru ca lucrurile să se finalizeze cumva și reușim, în general, să deblocăm proiectele în această fază de autorizare”, a mai spus ea adăugând că „așa cum știm cu toții, procedura este una extrem de lentă”.

Reprezentanta casei de avocatură a explicat, de asemenea, că la nivelul pieței locale se simte o nevoie disperată de proiecte rezidențiale noi, dar și că în ultima perioadă se poate constata că există un număr tot mai mare de persoane interesate de a face investiții în imobiliare.

Citește și: Hațegan Attorneys oferă 10 ore de consultanță juridică gratuită pentru relocări de sediu

„Am observat o creștere foarte mare a celor care achiziționează în scop investițional, pentru închirieri. Sunt la a doua, chiar la a treia proprietate. Foarte mulți cetățeni străini își doresc să facă acest tip de investiție”, a spus reprezentanta casei de avocatură din Timișoara.

panel cpi timisoara 2019

La dezbaterile de la CPI Timisoara 2019, moderate de Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro), au participat alături de Alina Iozsa și Simona Șchiopotă (Managing Partner Hitch&Mosher), Eugen Encuțescu (CEO Eugene Estate), Sorin Horotan (Broker/Owner RE/MAX Corso), Călin Centea (Director Vânzări ISHO), Toni Ehling (Director Dezvoltare XCity Towers) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonator Analize Imobiliare).

La această întâlnire a profesioniștilor din real estate s-au reunit aproape 160 de agenți imobiliari și dezvoltatori pentru a face networking, dar și pentru a afla informații de calitate din domeniu și pentru a participa la dezbaterile legate de evoluția și de perspectivele de viitor ale pieței.

CPI Timișoara a fost al treilea eveniment al seriei CPI Regional 2019. Alte patru întâlniri se vor organiza, în curând, în Constanța, București, Iași și Cluj-Napoca. Calendarul evenimentelor și detalii despre agendă aici: http://bit.ly/2RdwdnI

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Citește și: Trei elemente care și-au pus amprenta pe evoluția pieței imobiliare

Citește și: Din resurse proprii, cu cash sau credit? Cum se achită proprietățile rezidențiale tranzacționate pe piața locală

Citește și: Echipă de vânzări internă pentru dezvoltator vs colaborare cu o agenție imobiliară. „Vinzi când viziunea ta rezonează cu clientul final”

Citește și: Trei chei în time management pentru ca tu să îți atingi adevăratul potențial

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])