#CPITimișoara2019: Cum evoluează segmentul apartamentelor noi din Timișoara? Așteptările Hitch&Mosher pentru a doua jumătate a anului

Dezinformările din mass-media din prima parte a anului și apariția pe piață a multor proiecte noi interesate ce au intensificat concurența au fost două aspecte care au marcat piața rezidențială din Timișoara, pe segmentul nou, la începutul lui 2019. Finalul trimestrului în curs aduce cu sine risipirea incertitudinilor create de elemente precum reducerea gradului de îndatorare sau evoluția indicelui ROBOR, susține Simona Șchiopotă, Managing Partner Hitch&Mosher și unul dintre speakerii care vor fi prezenți la dezbaterile organizate, pe 12 iunie, în cadrul evenimentului CPI Timișoara 2019.

„Pentru finalul trimestrului al doilea se observă o creștere a cererii și o decizie mai rapidă în efectuarea investițiilor, având în vedere faptul că nu mai avem incertitudinile legate de nivelul gradului de îndatorare, iar ROBOR nu a înregistrat fluctuații majore în ultimele luni. În semestrul al doilea, ne așteptăm la o creștere a numărului tranzacțiilor, datorită stabilizării prețurilor și a certitudinilor în ceea ce privește oferta de creditare”, ne-a declarat Șchiopotă.

Aceasta recunoaște că în ultima perioadă au putut fi resimțite unele reticențe venite din partea cumpărătorilor din piață și pe fondul informațiilor apărute la începutul lui 2019 pe diverse canale media care prevedeau o scădere semnificativă a prețurilor până în toamna acestui an, chiar și cu 20%.

Odată ce ajung însă să înțeleagă adevărata situație a prețurilor practitate în piață, cumpărătorii realizează că pentru a beneficia de prețurile cele mai avantajoase trebuie să facă o investiție cât mai aproape de anunțul efectiv de lansare al unui proiect rezidențial nou.

„Clienții vin, se informează, observă că prețurile înregistrază ușoare creșteri. Se așteptau la prețuri mai mici, deoarece fiecare proiect nou imobiliar iese în piață cu prețuri mai reduse și pe măsură ce lucrările avansează și se apropie de final acestea devin din ce în ce mai mari. Așa își dau seama că dacă vor să achiziționeze o locuință aproape de finalizare trebui să aibă un buget cu aproximativ 15% mai mare sau dacă doresc să se încadreze în bugetul deja stabilit, atunci vor trebui să aleagă un apartament cu un termen de finalizare în 2020 sau 2021”, ne-a mai explicat Managing Partnerul Hitch&Mosher, companie care a obținut la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2019 trofeul pentru „Cel mai puternic brand imobiliar local  în 2018 în din Timișoara”.

Simona Șchiopotă susține, totodată, că bugetul este cel mai important aspect luat în considerare de cei aflați în căutarea unui apartament nou, acesta fiind urmat de localizare. Calitatea proiectului, elementul de noutate adus și notorietatea dezvoltatorului din portofoliul căruia face parte acesta sunt și ele criterii cântărite serios de cumpărători înainte de a lua o decizie finală.

La CPI Timișoara 2019, Șchiopotă va lua parte la panelul de dezbateri dedicat liderilor locali din real estate, alături de Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro), Eugen Encuțescu (CEO Eugene Estate), Călin Centea (Director Vânzări ISHO), Toni Ehling (Director de Dezvoltare XCity Towers), Alina Iozsa (Partener Hațegan Attorneys), Sorin Horotan (Broker/Owner RE/MAX Corso) și Dorel Niță (Head of Data&Research Imobiliare.ro și coordonator al proiectului Analize Imobiliare).

Pentru că știm cu toții că „timpul înseamnă bani”, îți pregătim la acest eveniment și un training dedicat time managementului pentru ca tu să îți poți gestiona mai bine această resursă care îți poate influența semnificativ performanțele vânzărilor. Sesiunea de training va fi susținută de Remus Bălan. În plus, punem și de această dată în practică noul concept World Cafe, implementat anul acesta cu succes în cadrul primelor două evenimente regionale CPI.

Agenda CPI Timișoara 2019 cuprinde și o secțiune dedicată exclusiv dezvoltatorilor imobiliari. Află toate detaliile AICI.

Te așteptăm pe 12 iunie, începând cu ora 8:00, la Hotel Tresor Le Palais (Le Grand Opera/Business Lounge) la cel mai aplicat CPI de până acum. Înscrierile se apropie de final. Nu rata întâlnirea profesioniștilor în imobiliare de la Timișoara. REZERVĂ ACUM un loc. Participarea este gratuită.

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Citește și: Cum vede CEO-ul Eugene Estate evoluția pieței imobiliare în prima parte a anului? La ce ne putem aștepta în 2019

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în mai 2019. Scăderi în București și la nivel național, dar creșteri în alte centre regionale

Citește și: Ce caută cumpărătorii interesați de proprietăți high-end? „Sunt persoane care plătesc 50.000 de euro în plus să aibă vederea spre sud-est”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])