#CPITimișoara2019: Cum s-a schimbat noțiunea de upgrade imobiliar în ultimii 10 ani? Călin Centea: Pleacă de la case de 300 mp la apartamente de 60. Fac upgrade la stilul de viață

O casă mare, o grădină spațioasă, dar cum rămâne cu stilul de viață? Tot mai mulți români încep să înțeleagă impactul pe care îl poate avea o locuință asupra modului în care trăiesc și asupra nivelului de confort de care se pot bucura. Ajung astfel în situația de a-și dori un upgrade imobiliar, dar nu așa cum te-ai aștepta – de exemplu, spre mai multe camere, ci optând inclusiv pentru proprietăți mai reduse ca spațiu care vin la pachet cu un concept de locuire potrivit nevoilor și dorințelor lor, spune Călin Centea, Directorul de vânzări al proiectului ISHO din Timișoara.

calin centea isho cpi timisoara 2019

„Oamenii vor un upgrade, doar că acest upgrade pentru ei are deja alte valențe decât avea în urmă cu 10 ani. Atunci, dacă aveai garsoniera, îți doreai două camere, dacă aveai 4 camere, căutai o casă. Acestea erau scările de creștere. Astăzi, avem cumpărători care pleacă de la case de 300 de mp la apartamente de 60 de mp. Este un upgrade? Da, la stilul de viață. Ne dorim altceva, nu mai avem această obsesie de a investi enorm în niște pereți care nu ne sunt folositori, de a avea un teren de 2.000 de mp despre care ne-am dat seama că este o corvoadă să îl întreținem. Sunt oameni care fac upgrade în stilul lor de viață, chiar dacă acest lucru presupune un apartament mult mai mic sau o casă mai mică”, a declarat Călin Centea în cadrul evenimentului CPI Timișoara 2019.

„Cel mai important lucru este că oamenii au început să își stabilească anumite valori în viața de zi cu zi, își doresc să poată să își permită și altceva, nu doar o locuință, și vor confort”, a mai adăugat Directorul de vânzări al ISHO.

El a mai menționat că acest confort poate să presupună, spre exemplu, un apartament foarte bine poziționat sau o casă cu un element cu totul aparte.

„Nu îi mai interesează suprafața și chestiunile clasice pe care se mergea în urmă cu 10 ani. Cumpărătorii au început să își înțeleagă propria viață, propriile nevoi, și acționează ca atare”, a completat Centea.

Directorul de vânzări al proiectului multifuncțional ISHO a luat parte la discuțiile din panelul dedicat liderilor locali din real estate, organizat în cadrul CPI Timișoara 2019, alături de Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro), Simona Șchiopotă (Managing Partner Hitch&Mosher), Eugen Encuțescu (CEO Eugene Estate), Sorin Horotan (Broker/Owner RE/MAX Corso), Toni Ehling (Director de Dezvoltare XCity Towers) și Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonator Analize Imobiliare).

La această întâlnire a profesioniștilor din real estate s-au reunit aproape 160 de agenți imobiliari și dezvoltatori pentru a face networking, dar și pentru a afla informații de calitate din domeniu și pentru a participa la dezbaterile legate de evoluția și de perspectivele de viitor ale pieței.

Citește și: Trei elemente care și-au pus amprenta pe evoluția pieței imobiliare

Citește și: Din resurse proprii, cu cash sau credit? Cum se achită proprietățile rezidențiale tranzacționate pe piața locală

Citește și: Echipă de vânzări internă pentru dezvoltator vs colaborare cu o agenție imobiliară. „Vinzi când viziunea ta rezonează cu clientul final”

CPI Timișoara a fost al treilea eveniment al seriei CPI Regional 2019. Alte patru întâlniri se vor organiza, în curând, în ConstanțaBucureștiIași și Cluj-Napoca. Calendarul evenimentelor și detalii despre agendă aici: http://bit.ly/2RdwdnI

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Citește și: 350 de profesioniști în imobiliare au participat la primele trei întâlniri din seria #CPIRegional2019. Calendarul următoarelor evenimente

Citește și: Trei chei în time management pentru ca tu să îți atingi adevăratul potențial

Citește și: Alina Iozsa, Hațegan Attorneys – Multe proiecte noi se blochează în faza de autorizare. Este o procedură extrem de lentă

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])