#CPITimișoara2019: Din resurse proprii, cu cash sau credit? Cum se achită proprietățile rezidențiale tranzacționate pe piața locală

Aproape 16.700 de cumpărători activi au fost identificați, doar în primul trimestru al anului, la nivelul pieței rezidențiale din Timișoara. Cum preferă aceștia să finalizeze tranzacțiile – cu cash, din surse proprii sau apelând la credite bancare? Află ce au răspuns, la CPI Timișoara 2019, trei dintre reprezentanții pieței locale.

tranzactii piata rezidentiala timisoara

Simona Șchiopotă, Managing Partner în cadrul Hitch&Mosher – companie imobiliară activă încă din anul 2005, a explicat că, din experiențele pe care le-a avut recent cu clienții, în jur de 40% dintre cumpărători achită din surse proprii, strict cash, valoarea locuințelor.

„Se simte o creștere a achizițiilor cash foarte clar față de anii anteriori”, a declarat Șchiopotă oferind și o explicație pentru acest trend.

simona schiopota cpi timisoara 2019

„De fapt, clientela care accesează credite ar putea fi mai numeroasă, dar amână decizia. Eu cred că acești investitori cu cash au existat dintotdeauna, doar că prin nemanifestarea celorlalți a crescut incidența lor”, a menționat Managing Partnerul Hitch&Mosher, adăugând că din rândul cumpărătorilor locali nu lipsesc nici cei care fac investiții strict pe calcule de randamente.

Citește și: Cum evoluează segmentul apartamentelor noi din Timișoara? Așteptările Hitch&Mosher pentru a doua jumătate a anului

Eugen Encuțescu, fondatorul și CEO-ul Eugene Estate, spune că din datele companiei sale procentul celor care cumpără produse imobiliare din surse proprii ajunge spre 65%, atenționând, totodată, că de multe ori și aceste resurse provin tot dintr-o creditare.

eugen encutescu cpi timisoara 2019

„Se realizează tranzacții imobiliare în lanț”, a explicat Encuțescu.

Citește și: Cum vede CEO-ul Eugene Estate evoluția pieței imobiliare în prima parte a anului? La ce ne putem aștepta în 2019

La dezbaterile organizate în cadrul evenimentului CPI Timișoara 2019 a luat parte și Călin Centea, Directorul de Vânzări al proiectului multifuncțional ISHO dezvoltat de Mulberry Development. El a menționat că în cazul ISHO pot fi sesizate diferențe în modalitate de plată aleasă de cumpărători în funcție de tipul unităților locative de care sunt interesați aceștia.

calin centea cpi timisoara 2019

„La apartamentele high-end procentul de achiziție cu credit este destul de redus spre deosebire de apartamentele mai mici unde procentul este mai ridicat”, a declarat Centea.

„Mai există și varianta de investiție prin accesarea unui credit ipotecar”, a adăugat directorul de vânzări al proiectului localizat pe malul Begăi, la 10 minute de mers pe jos de Piața Unirii, care va cuprinde la finalizare peste 1.200 de apartamente.

Simona Șchiopotă, Eugen Encuțescu și Călin Centea cu luat parte la panelul dedicat liderilor locali din real estate, organizat pe 12 iunie, alături de Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro), Toni Ehling (Director de Dezvoltare XCity Towers), Sorin Horotan (Broker/Owner RE/MAX Corso) Dorel Niță (Head of Research Imobiliare.ro și coordonator Analize Imobiliare) și Alina Iozsa (Partener Hațegan Attorneys).

Circa 160 de profesioniști în imobiliare au luat parte la evenimentul CPI Timișoara 2019, al treilea organizat în cadrul seriei CPI Regional 2019, după întâlnirile din Brașov și Sibiu.

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Citește și: Creștere anuală a prețurilor de 5,1% în Timișoara Ce se întâmplă cu cererea și cu numărul tranzacțiilor?

Citește și: Trei chei în time management pentru ca tu să îți atingi adevăratul potențial

Citește și: Echipă de vânzări internă pentru dezvoltator vs colaborare cu o agenție imobiliară. „Vinzi când viziunea ta rezonează cu clientul final”

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])