#CPITimișoara2019: Toni Ehling, XCity Towers – „Piața imobiliară din Timișoara este caracterizată de o cerere ridicată pe segmentul locuințelor noi”

Piața imobiliară din Timișoara este una dintre cele mai dinamice din țară și este marcată de o cerere ridicată pe segmentul rezidențial nou, susține Toni Ehling, Directorul de Dezvoltare al proiectului XCity Towers. Ansamblul localizat în cartierul Bucovina al orașului de pe Bega, parte a portofoliului Wallberg Properties, este unul de anvergură, dezvoltatorul propunându-și să livreze aici aproape 1.000 de unități.

toni ehling wallberg

„La fel ca și în București, Cluj sau în alte orașe importante din România, piața imobiliară din Timișoara este caracterizată de o cerere ridicată pe segmentul locuințelor noi. Nevoia de locuire în aceste orașe este în creștere, ele atrag ca un magnet forța de muncă din județele limitrofe. Tinerii vor locuințe noi. Pe termen lung, intuiesc o dezvoltare continuă a acestui segment. Să nu uităm că Timișoara este în top 3 piețe imobiliare dinamice din România”, ne-a declarat Toni Ehling.

Directorul de dezvoltare al proiectului XCity Towers ne-a oferit și opinia sa în privința românilor care vor să achiziționeze o locuință, dar întârzie decizia de cumpărare așteptând o eventuală scădere a prețurilor, așa cum se vehicula încă de la începutul anului.

„Orașele mai mari atrag tineri sau chiar, mai mult, părinți ai unor tineri care se vor stabili în viitorul apropiat în acestea. Deși piața imobiliară este influențată de factorul emoțional, dat de apariția unor mici turbulențe în piață – fluctuații valutare, scumpiri și altele – ea își revine rapid, după ce turbulența a trecut. Evoluția prețurilor este dictată de cerere, cât timp cererea de apartamente noi este în creștere, cu siguranță o așa-zisă ieftinire a locuințelor nu se va întâmpla pe acest segment. Mă refer la ansamblurile rezidențiale dezvoltate coerent, care propun o experiență de locuire superioară și au parte de un răspuns foarte bun din piață. În concluzie, nu cred că așteptarea în vederea unei eventuale ieftiniri este oportună. Un apartament într-un bloc în construcție, rezervat acum, prin plata avansului, va adăuga valoare de 10%-15% până la momentul finalizării construcției”, a explicat Ehling.

Cât despre stadiul vânzărilor în cadrul proiectului rezidențial pe care îl reprezintă, primul demarat de Wallberg Properties în Timișoara, el spune că toate semnalele sunt bune și că indică faptul că acesta este bine primit la nivel local.

xcity towers timisoara

„Cred că la baza rezultatelor stau conceptul, experiența de locuire propusă clienților noștri, poziția foarte bună a dezvoltării, elementele cool aduse de noi cartierului și construcției și, nu în ultimul rând, prețurile practicate. La finalul lui 2019 estimăm că vom fi în plină vânzare a apartamentelor din Tower 2, cele din Tower 1 fiind deja epuizate la acea dată”, ne-a spus el.

Ansamblul XCity Towers va cuprinde 8 clădiri cu 10 și 15 etaje și un total de 955 de apartamente, valoarea acestuia fiind estimată la peste 62 de milioane de euro. Prima clădire, Tower 1, cuprinde 135 de apartamente, de la unități de tip studio la locuințe cu 2 și 3 camere, alături de 114 locuri de parcare exterioare, 50 acoperite și de 542 de metri pătrați de spații comerciale și de birouri.

ansamblu rezidential timisoara xcity towers

Lucrările de construcții au fost demarate la finalul verii trecute, iar livrarea este programată pentru vara anului viitor. În prezent, se lucrează la etajul 9 al clădirii Tower 1.

Dezvoltatorul Wallberg Properties a câștigat la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2019 „Premiul special pentru investiție în piețele locale” și trofelul pentru „Proiectul rezidențial High-End al anului 2018 ” pentru ansamblul Arad Plaza pe care l-a finalizat anul trecut.

Toni Ehling va participa la CPI Timișoara 2019 în calitate de speaker. El va lua parte la panelul de dezbateri dedicat liderilor locali din real estate, alături de Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro), Simona Șchiopotă (Managing Partner Hitch&Mosher), Eugen Encuțescu (CEO Eugene Estate), Călin Centea (Director Vânzări ISHO), Sorin Horotan (Broker/Owner RE/MAX Corso), Alina Iozsa (Partener Hațegan Attorneys) și Dorel Niță (Head of Data&Research Imobiliare.ro și coordonator al proiectului Analize Imobiliare).

Agenda completă a evenimentului care va avea loc pe 12 iunie, la Hotel Tresor Le Palais (sala Grand Opera și Business Lounge), poate fi CONSULTATĂ AICI.

ULTIMELE REZERVĂRI pot fi făcute pe parcursul zilei de 11 iunie. Nu rata ocazia de a face networking și de a afla cele mai noi informații din domeniul imobiliar la evenimentul anului pentru profesioniștii din Timișoara. Înscrie-te acum! Participarea este gratuită.

Circa 200 de profesioniști în real estate au luat parte la primele două evenimente din seria CPI Regional 2019, organizate la Brașov și în Sibiu.

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Citește și: Cum evoluează segmentul apartamentelor noi din Timișoara? Așteptările Hitch&Mosher pentru a doua jumătate a anului

Citește și: Cum vede CEO-ul Eugene Estate evoluția pieței imobiliare în prima parte a anului? La ce ne putem aștepta în 2019

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în mai 2019. Scăderi în București și la nivel național, dar creșteri în alte centre regionale

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])