#CPITimișoara2019: Trei chei în time management pentru ca tu să îți atingi adevăratul potențial

Vrei să îți gestionezi cât mai bine timpul pentru a-ți atinge potențialul în carieră, dar și pentru a păstra un bun echilibru între viața profesională și cea personală? Tot ce trebuie să faci este să urmezi aceste trei chei în time management, spune Remus Bălan.

remus balan cpi timisoara 2019

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, în opinia specialistului care timp de 20 de ani a lucrat în corporații românești și internaționale unde a realizat performanță operațională în vânzări și managementul echipelor de vânzări, trade marketing și account management, iar din 2012 s-a dedicat educației nonformale.

1.Să înțelegi cum îți petreci acum timpul.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă orice persoană care vrea să își gestioneze cât mai bine timpul este acela de a analiza atent cum își petrece la ora actuală timpul zi de zi, dar și dacă toate lucrurile pe care le face sunt sau nu potrivite.

„În orice călătorie pornim, este bine să știm de unde plecăm. Nu este tot una să ajungi la Timișoara dacă pleci din București sau dacă vii de la Berlin. Da, e același punct de sosire, dar căile sunt diferite”, le-a explicat Bălan participanților la evenimentul CPI Timișoara 2019.

2. Să te concentrezi pe lucrurile semnificative.

Următorul pas pe care trebuie să îl urmeze cei care vor să fie mai eficienți cu modul în care își folosesc zilnic resursele de timp este acela de a-și pune o serie de întrebări și de a se gândi bine la răspunsurile pe care le dau pentru acestea. Iată despre ce este vorba:

  • Ce este important pe termen lung pentru mine, relevant pentru viața mea?
  • Care este misiunea mea?

„Când ne definim aceste lucruri încep să apară obiectivele reale, începem să ne aliniem viața, cariera, cu ceea ce este semnificativ pentru noi. De ce este important? Pentru că atunci când ceva este semnificativ pe termen lung, facem lucrurile cu plăcere și cu un randament foarte mare”, a mai menționat trainerul.

3. Să elimini restul.

Ultimul pas în tot acest demers poate fi și cel mai dificil, spune Remus Bălan. „Ne atașăm foarte mult emoțional de ceea ce facem, de lucrurile pe care le avem și este greu să le eliminăm”, adaugă el.

Dar, odată ce păstrăm doar ceea ce este relevant pentru fiecare dintre noi, putem să ne gestionăm mult mai bine timpul fiind orientați spre rezultate și spre îndeplinirea obiectivelor importante pentru noi pe termen lung.

Circa 160 de profesioniști în imobiliare s-au reunit, pe 12 iunie, la evenimentul CPI Timișoara 2019, organizat la Hotelul Tresor Le Palais. Acesta a fost al treilea popas făcut de caravana CPI în acest an, după întâlnirile din Brașov și Sibiu, la care au luat parte, în total, aproape 200 de persoane.

Citește și: Training despre time management cu Remus Bălan. „Multitaskingul nu funcționează”

Citește și: Remus Bălan, speaker la #CPIRegional2019: fiecare minut al vieții tale contează și stă în puterea ta să-i dai valoare!

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])