Retrospectiva #CPI Constanța 2018: Evoluția profilului cumpărătorului. Ce caută și cât de exigent este? FOTO+VIDEO

Profesioniștii în imobiliare s-au reunit, pe 4 octombrie, la evenimentul CPI Constanța pentru a lua pulsul pieței locale și pentru a face networking. Unul dintre principalele subiecte puse în discuție la CPI Constanța – profilul cumpărătorului și schimbările apărute în ultima perioadă în comportamentul acestuia.

cpi constanta 2018

Cumpărătorul care se pregătește de achiziția unei locuințe, fie pentru uz propriu, fie în scop investițional, este din ce în ce mai informat și mai exigent, spun specialiștii din domeniu.

„Consumatorul de imobiliare, în speță cumpărătorul, a devenit, din punctul meu de vedere, din ce in ce mai informat. Atunci când ia decizia de achiziție, o privește ca fiind una dintre cele mai importante din viața sa”, a declarat David Grigorescu, Președinte Ales al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

david grigorescu cpi constanta 2018

„Ce sesizăm la nivel de comportament al cumpărătorilor este că aceștia se înconjoară de specialiști din domenii conexe, apelează la juriști, apelează la structuriști acolo unde este cazul, la arhitecți. Am bucuria de a observa că apelează inclusiv la agenți imobiliari”, a mai explicat Grigorescu în cadrul panelului „Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” la care a participat în calitate de speaker.

#CPI Constanța 2018: David Grigorescu, APAIR – Abia când 90% dintre tranzacții se vor încheia prin agenți imobiliari va exista noțiunea de concurență

Despre profilul cumpărătorului a vorbit în cadrul panelului moderat de Adrian Erimescu, CEO Imobiliare.ro, și Răzvan Popa, Director General Actual Real Estate.

razvan popa cpi constanta 2018

„Cumpărătorul a devenit mult mai educat. Având acces la informație automat pune în balanță avantajele și dezavantajele unei proprietăți. În imobiliare, primul avantaj este locația. Clienți sunt însă foarte atenți și la toate facilitățile pe care o proprietate de oferă, de exemplu apropierea față de un parc sau de un magazin”, a spus Popa, adăugând că în cazul în care este vorba despre zona Mamaia Nord, cumpărătorii caută un complex cât mai mare, cu piscină și, desigur, vedere la mare.

Directorul General al Actual Real Estate a mai explicat și că 60% dintre clienții care apelează la agenția sa vor să cumpere proprietăți pentru uz personal, în timp de 40% se află în căutarea unor locuințe în scop investițional.

Răzvan Popa a menționat, totodată, că unele dintre principalele lucruri care îi motivează pe clienți să apeleze la serviciile oferite de o agenție imobiliară sunt că simt nevoia de a fi reprezentanți și că nu au foarte mult timp la dispoziție.

„Timpul lor este foarte prețios. Ei își doresc date exacte, în timp real, pentru ceea ce caută. Foarte mulți au cerințe clare”, a mai adăugat el în timpul discuțiilor de la CPI Constanța.

Nicoleta Strahilevici, reprezentanta Maurer Imobiliare Constanța la eveniment, a explicat la rândul său că în prezent cumpărătorii nu sunt doar informați, ci și mai exigenți.

nicoleta strahilevici cpi constanta 2018

„Cumpărătorii au devenit din ce în ce mai exigenți. Studiază multe alternative, își fac temele și abia apoi vin la vizionare. Sunt foarte mulți care știu deja ce caută și ce vor să achiziționeze din structurile noastre disponibile”, a spus Strahilevici.

Aceasta a mai adăugat, totodată, că în prezent clienții sunt foarte atenți la detalii, sunt atrași către ansamblul dezvoltatorului și de facilități precum spațiile verzi și locurile de joacă, dar și că un alt criteriu important în luarea unei decizii este și zona.

„Clienții nu mai sunt interesați doar de o simplă locuință. Ei caută și facilități și vor să le aibă pe toate cât mai aproape de casă”, a spus ea.

În cadrul CPI Constanța au fost prezentate, de către Dorel Niță – coordonatorul proiectului Analize Imobiliare, și date actualizate cu privire la evoluția pieței imobiliare rezidențiale atât pe plan local, cât și la nivel național. Acestea au fost completate de informații venite din partea reprezentantului BCR prezent la eveniment Teodor Mincu, Supervizor Biroul de Credite și Suport Parteneri, Direcția Distribuție Retail.

teodor mincu cpi constanta 2018

#CPI Constanța 2018: Creditele standard încep să câștige avans în fața programului Prima Casă. Mincu, BCR: „S-a schimbat puțin mentalitatea și apetitul clientului pe zona de finanțare

#CPI Constanța 2018: Apartamente cu 2 sau 3 camere? Ce preferă constănțenii, potrivit datelor BCR

Participanții au primit la CPI Constanța și ghidul UndeLocuiesc.Eu, fiind astfel unii dintre primii specialiști din real estate care intră în posesia acestuia, la doar câteva zile de la lansarea oficială.

ghid undelocuiesc.eu cpi constanta 2018

Ei au fost provocați, totodată, să treacă la un nou nivel în cariera profesională de trainerul Călin Iepure, CEO bizz.club – cea mai cunoscută organizație de Business Networking din țara noastră și campion al României la Public Speaking în 2011.

calin iepure cpi constanta 2018

Nu a lipsit nici o agendă distinctă, dedicată reprezentanților agențiilor imobiliare și dezvoltatorilor, gândită pentru a veni în sprijinul acestora cu soluții menite să ajute accelerarea afacerilor lor.

CPI Constanța în imagini:

Pentru mai multe detalii te invităm să urmărești pagina noastră de Facebook. O poți accesa AICI. Nu uita să dai „Like” pentru a vedea în timp real ce se întâmplă la evenimentele regionale CPI.

Potențialul pieței imobiliare este uriaș. Află și tu cum poți să îți accelerezi business-ul în domeniu participând la #CPI Brașov 2018

#CPI Constanța 2018: 7 concluzii despre piața imobiliară rezidențială bazate pe date statistice

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])