#CPINational2018 – Tranzacția care i-a schimbat modul în care își privea jobul. Paul Maluczan, Blitz Imobiliare: „Noi, consilierii imobiliari, schimbăm destine”

Paul Maluczan, Senior Broker II și Team Leader Blitz Imobiliare, activează încă de la început în departamentul comercial, birouri și industrial al agenției clujene și spune că munca în real estate i-am adus de-a lungul anilor multe satisfacții profesionale și personale. Acesta a participat la secțiunea specială „ImobiliarII te inspiră”, organizată în cadrul celui mai mare eveniment național dedicat comunității din real estate – Clubul Profesioniștilor în Imobiliare, și le-a vorbit participanților despre acea tranzacție care i-a schimbat percepția despre propriul job și l-a făcut să realizeze că are o mare influență în viața clienților săi.

„Indiferent de departamentul din care facem parte, orice informație dată verbal, în scris sau telefonic duce la luarea unor decizii care poate, la rândul lor, duc la o tranzacție propriu-zisă între noi și respectiva persoană și pot transfroma viața cuiva. Drept urmare, cred că putem spune că noi, consilierii imobiliari, schimbăm destine. Prin tot ceea ce facem influențăm foarte mult oamenii și deciziile celor cu care interacționăm zi de zi”, a declarat Paul Maluczan în cadrul evenimentului.

El susține, de asemenea, că acest lucru nu trebuie privit ca o presiune negativă, ci mai degrabă ca pe un element ce trebuie să îi responsabilizeze pe cei din branșă.

„Suntem oameni. Facem compromisuri zi de zi. Avem exact aceleași trăiri ca și oamenii cu care interacționăm, însă atunci când în viața noastră profesională vine un om care are incertitudini, nevoi imobiliare, trebuie să fim pentru el ca un tutore”, a mai adăugat acesta menționând, totodată, că de-a lungul timpului a schimbat, la rândul său, destine.

„La început, în unele cazuri, am făcut acest lucru într-un mod mai puțin favorabil din lipsa experienței”, recunoaște el și povestențe o întâmplarea care i-a  schimbat cu totul percepția despre propriul job.

În vara anului 2011, fiind proaspăt consilier imobiliar, a cunoscut un client care s-a întors la Cluj după 7 ani de muncă în Italia. Bărbatul își dorea să pună bazele unei afaceri, mai exact să își deschidă un restaurant.

„Eu, conform fișei postului, i-am pus la dispoziție o listă de spații, i le-am prezentat, le-am vizionat și așa a decis că unul dintre ele se potrivește. În câteva momente viața lui a început să aibă o altă culoare cu gândul că va fi un mic antreprenor cu visuri mari”, își amintește Maluczan.

Business-ul nu a funcționat însă pentru multă vreme, iar după 6 luni s-a întâlnit cu fostul său client și a aflat că persoana respectivă a fost nevoită să își închidă restaurantul și că pierduse din această cauză o sumă semnificativă de bani din economiile sale.

„Am ajuns în acea seară acasă și m-am gândit foarte mult la ce am discutat cu el. Mă gândeam <oare să fi fost parte din eșecul lui?>. Mă întrebam <oare am făcut tot ce am putut atunci când i-am prezentat spațiul? Să aibă vad, să fie într-o zonă bună?>. Răspunsul a fost <nu>, pentru că priveam acest job ca un simplu angajat, nu ca un om care influențează deciziile clienților săi”, a spus reprezentantul Blitz Imobiliare.

„Discuția cu acel domn nu a venit ca un reproș din partea dânsului, însă eu îmi reproșam incluziv faptul că poate nu este de mine meseria aceasta, că poate ar trebui să fac altceva, că poate nu am nimerit unde trebuie. Ce nu îmi permiteam la acea vreme era să greșesc. Trebuie să ne permitem însă să greșim, să fim indulgenți cu noi înșine atunci când greșim, pentru că drumul spre o carieră de succes în imobiliare începe de la a greși”, a mai adăugat el.

În prezent, Paul Maluczan abordează altfel lucrurile. „Azi, încerc să cunosc omul din spatele business-ului, să înțeleg exact ce nevoi are, indiferent de tipul de afacere pe care dorește să o dezvolte, încerc să îi înțeleg potențialul așa cum poate el să mi-l explice. Azi, ajut la luarea deciziilor oferind informații corecte, concrete, chiar dacă ele nu duc tot timpul în direcția dorită”, a explicat el.

Dacă vreți că aflați și alte povești din viața și cariera unor specialiști din real estate, vă invităm să urmăriți, mai jos, segmentul special „Imobiliarii te inspiră” organizat la Clubul Profesioniștilor în Imobiliare. În cadrul acestuia, au urcat pe scenă, pe lângă Paul MaluczanAdrian Ciorîță (Ciorîță Property and Investment Group), Iulian Niculae (APAIR) și Ramona Cuc (RE/MAX).

Mai multe detalii despre cum s-a desfășurat prima zi a evenimentului Clubul Profesioniștilor în Imobiliare sunt disponibile AICI.

Citește și: Bogdan Comănescu: „Meseria de vânzător este una foarte exactă, ca stomatologia sau arhitectura”. Ce este avantajul competitiv și cum îl pierzi

Citește și: Care este diferența dintre nevoie, dorință și cerere? Răspunsul unui specialist cu peste 25 de ani de experiență în marketing și vânzări

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])