Agenția Blitz crește numărul birourilor pentru a acoperi cererea ridicată din imobiliare

Compania imobiliară clujeană Blitz a atins un număr de 12 birouri, atât proprii, cât și francize, în Cluj-Napoca, Florești, Brașov, București, Timișoara, Sibiu, Craiova, Arad și Oradea.

Pe parcursul primelor 5 luni din 2021, cifra de vânzări Blitz a înregistrat o creștere de 136% față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul extinderii la nivel național.

”România este o țară dominată de consumatori cu intenții de cumpărare a proprietăților, peste 95% dintre români fiind proprietari. Astfel, pe baza relaxării restricțiilor și intențiile de tranzacționare ale cumpărătorilor de apartamente au crescut, iar acest fenomen a scos la lumină oportunități de dezvoltare națională ale companiei”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Piața imobiliară din Cluj continuă să crească, conform analizei realizate de de agenția imobiliară Blitz. Prima jumătate a anului a cunoscut o dublare a interesului pentru tranzacții imobiliare față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul relaxării restricțiilor și a revirimentului unor sectoare economice.

Cluj, Brașov și București, fruntașe în tranzacții imobiliare în 2021, conform analizei Blitz

Primul trimestru din anul 2021 a înregistrat o creștere a prețurilor de 2,2% la proprietățile rezidențiale de vânzare, la nivel național, față ultimele 3 luni din 2020. Astfel în Cluj-Napoca, prețurile la apartamentele de vânzare au crescut cu 1,9% în primul trimestru și cu 5,2% în ultimele 12 luni, ajungând la o medie de €1.850/mp.

În celelalte mari orașe evoluția prețurilor a fost, de asemenea, una ascendentă, fiind înregistrate prețuri medii ale apartamentelor de vânzare de €1.480/mp, (+0,4%), în București, €1.290/mp, (+1,3%), în Timișoara și €1,260/mp, (+2,1%), în Brașov.

Românii au căutat și să închirieze mai mult, în special în București, Cluj-Napoca și Brașov, tendință motivată de nevoia de a muncii de acasă și de a urma cursuri online. Astfel, cererea a crescut în ultimul an cu 20%, 18% și respectiv cu 13% în orașele menționate.

Unul dintre motivele cererii crescute în aceste orașe sunt prețurile în scădere ale proprietăților de închiriat, proprietarii locuințelor fiind nevoiți să scadă din chirii din cauza contextului pandemic.

”Tendința pe piața este ascendentă, pe fondul relaxării restricțiilor impuse de pandemie, iar piața chiriilor va cunoaște un interes ridicat odată cu întoarcerea studenților, relansarea activităților culturale și de divertisment, în timp ce sezonul estival marchează revenirea la normal a pieței imobiliare locale”,
a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

În perioada 2022-2023, Blitz își propune să continue extinderea prin birouri proprii și colaborări în regim de franciză. Obiectivul dezvoltării constituie prezența în 50 de orașe de pe teritoriul României.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])