Americanii nu mai cred în ”casele deschise”

Majoritatea agenților imobiliari americani (56%) nu văd utilitatea ”caselor deschise”. Vrem să știm care este părerea voastră despre această metodă de promovare.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-waist-up-male-real-estate-agent-smiling-two-clients-happy-holding-plan-new-apartment-looking-away-image46385833”Casa deschisă”, o modalitate de promovare a unei locuințe aflate în portofoliul unui agent imobiliar, nu mai este pe placul agenților imobiliari americani, care cred, în proporție de 56 %, că o astfel de acțiune de maketing ”nu are rost”, potrivit unui sondaj RISMedia citat de realtor.org. Restul de 44 % consideră că această metodă de promovare este un instrument ”puternic”. Cu toate acestea, 72 % dintre agenții americani spun că organizează astfel de evenimente, cu o frecvență cuprinsă între una și șase astfel de vizionări pe lună, înspecial pentru că vânzătorii le cer, iar clienții se așteaptă la ele.

Teoretic, avantajele acestei metode de promovare sunt clare și derivă în special din faptul că poți aduce mai mulți clienți interesați de proprietatea respectivă într-o perioadă mai scurtă de timp comparativ cu vizionările individuale. În plus, feedback-ul direct oferit de clienții potențiali are o valoare deosebită în privința identificării nevoii lor imobiliare.

În practică, lucrurile stau puțin altfel, pentru că nu întotdeauna la aceste vizionări colective vin clienți cu adevărat interesați, ci doar așa-numiții ”gură-cască”, printre care se numără adesea, potrivit studiului menționat, vecini curioși.

Am vrea să aflăm care este părerea voastră despre organizarea vizionărilor colective de tip „case deschise”/ „open house”. Am pregătit un scurt chestionar cu doar 6 întrebări, la care vă invităm să răspundeți. Ne puteți oferi mai multe detalii și pe e-mail, la adresa [email protected].

Completează chestionarul aici: Chestionar – Organizarea de vizionări „open house”

Cele mai interesante răspunsuri vor fi grupate într-un articol ce urmează a fi publicat pe hub.imobiliare.ro. Vă rugăm indicați numele complet, funcția și agenția, în cazul în care doriți să ne contactați pe email. Mulțumim!