Dezvoltarea mediului online înseamnă o oportunitate în plus de a-ți face cunoscut business-ul imobiliar.
Definiția content marketing-ului, dată de specialiștii de la Creative Ideas, agenție de marketing, sună astfel: ” Orice tip de creație și de răspândire a conținutului prin intermediul media, cu scopul de a atrage consumatorii, poartă denumirea de content marketing”.
Ați făcut vreodată ”fluturași” cu imobilele pe care le aveți în ofertă, pe care i-ați plasat apoi în cutiile poștale din zona de interes? Aceasta este una dintre modalitățile de a face content marketing, varianta offline.
Mediul online, în care blogurile și activitatea pe rețelele sociale abundă, nu este altceva decât un spațiu în care puteți aduce mesajul vostru comercial. Pentru a avea succes, care în business-ul imobiliar se traduce prin tranzacții, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte.
Conținutul trebuie să fie original, astfel încât cei care îl citesc să învețe lucruri noi. Este bine să vă creați un stil propriu, care să fie recunoscut de către destinatarii mesajului.
Oferiți-le cititorilor informații, dar și ”divertisment”. De exemplu, dacă postați pe Facebook una dintre proprietățile pe care le aveți în portofoliu, nu vă limitați la descrierea locuinței și la prețul său, ci adăgați elemente de fapt divers: celebrități care locuiesc în zonă, date istorice din partea locului (de unde vine numele cartierului, de exemplu sau chiar de când datează locuirea în zonă – puteți avea surpriza să aflați, de pildă, că oamenii au locuit în cartierul respectiv încă din epoca bronzului), aspecte ce țin de arhitectura imobilului sau de design-ul său. Cititorii vor fi atrași de aceste elemente, vor acorda mai multă atenție proprietății și, în cazurile fericite,vă vor contacta.
În același timp, comunicarea de acest fel trebuie să fie una constantă. Vă puteți crea chiar propriul blog, în care să vă descrieți experiețele profesionale, fără a dezvălui, bineînțeles, numele celor cu care intrați în contact în fiecare zi.
Printre avantajele acestui tip de comunicare se numără costuri mai mici față de marketing-ul tradițional, iar rezultatele sunt mai bune, potrivit Asociației de Content Marketing. Astfel, 50% dintre consumatorii de content marketing declară că acesta a avut un impact pozitiv asupra deciziilor de cumpărare, iar 61% au precizat că le-a sporit încrederea în brand.