Ce vor chiriașii de pe segmentul premium?

Finisajele și mobilierul reprezintă criterii importante atunci când vine vorba despre decizia de a sta în chirie într-o locuință premium.

rsz_nordis_bloc_nou_inchirierejpgSpre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, anul acesta tendința este ca pentru proprietățile de dimensiuni mai mari chiriașii să își aducă propriul mobilier. În continuare, în cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, de tipul celor cu două camere, chiriașii solicită ca ele să fie mobilate și utilate complet, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară Nordis.

Alte criterii importante de selecție a unui apartament premium de închiriat sunt în acest an locul de parcare, vederea de pe terasă, paza blocului și existența unor facilități precum sală de fitness, saună, piscină sau grădină interioară în cadrul complexului rezidențial.

„Dacă anul trecut criteriul determinant în alegerea unei proprietăți premium de închiriat era bugetul, anul acesta un impact foarte mare asupra deciziei îl au finisajele și mobilierul.

Cel mai mare succes îl au proprietățile cu finisaje moderne, de calitate și mobilier în ton cu tendințele actuale.  Culorile calde, nuanțele deschise sunt preferate de 70% dintre chiriași, în detrimentul tonurilor închise.  De un mare succes în rândul chiriașilor se bucură proprietățile personalizate: obiectele de decor, accentele de culoare sau textură, într-o proporție echilibrată, atrag rapid atenția chiriașilor”, declară Florin Poștoacă, managerul Departamentului de Investiții din cadrul Nordis.

În plus, tot mai mulți chiriași au în topul priorităților locul de parcare. Mai mult de 80% dintre chiriașii care sunt dispuși să plătească lunar o chirie mai mare de 1.000 euro/lună au nevoie de cel puțin un loc de parcare. Din cauza aglomerării urbane, evidentă în ultimii ani, vederea pe care o are proprietatea este un criteriu la fel de important ca și locul de parcare. O vedere obturată, precum și vecinătatea clădirilor în construcție scade mult atractivitatea unei proprietăți. O terasă generoasă însă atrage imediat atenția chiriașilor de lux.

Aproximativ 50% dintre chiriașii străini sunt interesați de securitatea imobilului. Agenții de pază, precum și camerele de supraveghere constituie un avantaj, iar în unele situații o condiție esențială. În cazul bugetelor mari, chiriașii sunt mult mai selectivi, în topul criteriilor de căutare din 2017 fiind: amplasamentul, calitatea imobilului, vederea, finisajele și dotările sau nivelul de securitate.

Preferate sunt imobilele aflate în complex rezidențial, cu pază permanentă, curte interioară, sală de fitness, saună sau piscină.