Ce vor clienții potențiali din nordul Capitalei?

Principalul criteriu de selecție pentru locuințele disponibile în hub-urile rezidențiale din nordul Capitalei este, ca și în alte cazuri, prețul.

bucuresti nordBarbu Văcărescu, cu zonele adiacente Parcul Circului și Lacul Tei, Calea Floreasca cu străduțele din vecinătatea Parcului Floreasca și a Parcului Verdi, intersecția șoselei Pipera cu strada Nicolae Caramfil, precum și cartierul Aviației delimitează zona rezidențială care începe să se dezvolte odată cu definitivarea zonei comerciale Barbu Văcărescu-Floreasca-Pipera, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Camino.

În timp ce cartierul Aviației și Barbu Văcărescu cu zonele adiacente au atras dezvoltari pentru segmentele mediu și mediu-plus, proiectele din Floreasca se adresează segmentului de lux, cu suprafețe mai mari și finisaje premium. În zonă sunt 15 proiecte în diverse stadii de construcție. Totodată, dezvoltatori importanți din piață cum ar fi Impact, Opus Land sau One United și-au anunțat intenția de a construi noi proiecte chiar pe bulevardul Barbu Văcărescu, asigurându-și deja terenurile aici.

În prezent, stocul de birouri din această zonă depășește 300.000 de metri pătrați, iar în zonă lucrează aproximativ 30.000 de persoane. Oferta comercială este completată și de mallul Promenada, centru comercial dat în folosință în octombrie 2013. Acest segment este format din persoane cu vârste între 25-45 de ani, cu studii superioare și venituri peste medie. Sunt persoane care pun preț pe calitatea vieții și caută să își ridice nivelul de confort. Nu vor să mai piardă între una si două ore pe zi în trafic, caută apartamente noi, în proiecte de calitate, cu spații bine compartimentate. Marea majoritate a cererii se îndreaptă catre zona Barbu Văcărescu, iar clienții potențiali sunt dispuși să plătească pâna la 1.250 de euro plus TVA, ceea ce se traduce în studiouri și unități cu două camere ce se încadrează la TVA de 5%, prețuri/unitate până în 100.000 de euro și apartamente de 3 camere cu preț unitar de maxim 150.000 EUR, inclusiv TVA.

De altfel, prețul este principalul criteriu ce selecție, urmat de tipul de locuință – cererea vizeaă studiouri cu suprafețe de 40-45 mp, apartamente cu două camere de 55-60 mp și locuințe cu trei camere de 75-80 mp. Următoarele criterii de selecție vizează, în ordine, accesul bun către proiect, arhitectură cu personalitate și compartimentare interioară bună, precum și apropierea de parcuri și spații verzi.