Cele mai importante trei lucruri pentru marketingul unei proprietăți

Reclama este sufletul comerțului, spune o veche și cunoscută axiomă din publicitate. Este adevărat, însă ”reclama” trece astăzi peste granițele simplului anunț publicitar.

Georgian-Marcu-Green-AngelsAm stat de vorbă cu Georgian Marcu (foto stânga), președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România și broker/owner Green Angels, despre cele mai importante trei lucruri în marketingul unei proprietăți. În opinia sa, acestea sunt pozele proprietății, descrierea sa și expunerea. Să le luăm pe rând.

Pozele

Georgian Marcu: ”Se spune că o «fotografie face cât o mie de cuvinte». Gândiți-vă că este cartea de vizită a proprietății și primul contact pe care îl ia potențialul cumpărător sau chiriaș cu proprietatea, în urma căruia își face prima impresie. Este extrem de important ca fotografiile să fie făcute de profesioniști, iar proprietatea să fie pregătită în prealabil pentru acest moment. Un mic «home staging» ajută”.

Descrierea

Georgian Marcu: ”Dacă prin poze i-ai atras atenția, prin descriere ai oportunitatea de a-l face pe potențialul cumpărător sau chiriaș să fie interesat și să te sune. Fiecare proprietate are acel «ceva» prin care se diferențiază față de celelalte. Din punctul meu de vedere ar trebui identificat USP-ul ( unique selling proposition a€“ n.red)proprietății și construită o mică poveste în jurul lui astfel încât să o diferențiem de proprietățile comparabile”.

Expunerea

Georgian Marcu: ”Poți avea cea mai competitivă proprietate dintr-o anumită zonă, dar dacă potențialii clienți nu află de ea, nu ai făcut nimic. Pentru fiecare proprietate în parte trebuie gândit un plan de promovare, astfel încât să poți atinge cât mai mulți din potențialii cumpărători. Gândiți-vă că cea mai mare parte a cumpărătorilor caută online, dar nu ar trebui să ne rezumăm doar la asta. Cum ajungem la cumpărătorii care merg prin zona de interes și se uită după bannere, la cei care nu știu încă să caute pe internet – Da, există! – sau la cei care lucrează doar cu un anumit agent exclusiv? Potențialul cumpărător ar trebui să găsească proprietatea noastră atât online, pe portalurile imobiliare, pe site-ul propriu, în social media, în presa scrisă, în căsuța poștală (dacă e vecin), să vadă banner-ul pe proprietate sau să-i fie propusă de colegul nostru din altă agenție cu care noi colaborăm.”

Toate aceste operațiuni necesită resurse: timp și bani. De aceea, Georgian Marcu spune că ”un agent își poate aloca resursele doar dacă are siguranța reîntoarcerii veniturilor investite, iar aceasta se poate doar atunci când ești reprezentantul exclusiv al proprietarului”.