Coldwell Banker: ”Astăzi achiziția unei locuințe este mult mai facilă”

Compania de consultanță imobiliară va participa la Târgul Național Imobiliar (TNI) cu un portofoliu format din peste 1.000 de apartamente.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-real-estate-market-male-hands-around-house-made-euro-banknotes-concept-image31110846Coldwell Banker Affiliates of Romania se va prezenta la Targul Național Imobiliar (TNI), care va debuta mâine la Palatul Parlamentului, cu un portofoliu format din peste 1000 de apartamente amplasate în 11 proiecte rezidențiale din București, Brașov și Cluj Napoca.

Oferta Coldwell Banker va fi prezentată într-un stand integrat, cu un concept unic din punct de vedere al designului, în urma unui parteneriat încheiat cu companiile de arhitectură și de mobilier Moir, Laboratorul de Arhitectură și LINIA Furniture, care vor furniza piese de mobilier de design create la comandă, care îmbină funcționalitate și tehnologia cu designul.

Pe perioada TNI vor fi prezentate promoții și oferte speciale care vor consta în reduceri din prețurile de vânzare ale locuințelor din portofoliul Coldwell Banker amplasate în proiectele Onix Residence, Cosmopolis, Sun Residence Berceni, Jasmine Gardens, Green Residence Sisești, Center Living Apartments, și Astera Residence, toate amplasate în București, Dorobanților Residence, Sânpetru Residence și Transilvania Residence, amplasate în Brașov și Contemporano și Riviera Luxury Residence situate în Cluj Napoca.

”Achiziția unei noi locuințe astăzi este mult facilă decât în perioada de boom economic. Indicele accesibilității achiziționării unei noi locuințe calculat de către Coldwell Banker  a coborât pentru prima oară, la începutul lui 2016, sub pragul de 10 ani. Practic, unei persoane cu un salariu mediu, îî sunt necesare astăzi mai puțin de 120 de salarii pentru a cumpăra o un apartament nou cu două camere ținând cont de prețurile actuale, adică sub 10 ani, față de aproape 400 de luni în 2008, sau peste 33 de ani”, explică Gabriel Voicu, director New Homes în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Notă:

Indicele accesibilității achiziționării unei locuințe este calculat pe baza salariului mediu net, prețului mediu pe metru pătrat, cursului mediu leu – euro și luând în calcul un apartament nou cu două camere având o suprafață utilă de 50 de metri pătrați. Surse: INS, BNR, Coldwell Banker data.