Cum arată un penthouse de 1,45 mil. euro, vândut de Nordis

Cele mai multe tranzacții de cumpărare de locuințe noi premium încheiate în 2014 în zona Șoseaua Nordului – Herăstrău din Capitală s-au realizat la bugete de 200.000-250.000 euro, clienții orientându-se spre apartamente noi cu suprafețe în jur de 120 de metri pătrați.

2 Living 5th FloorCea mai mare tranzacție încheiată de compania de consultanță imobiliară Nordis în 2014 a vizat un penthouse în valoare de 1,45 de milioane de euro (foto stânga și jos), cu o suprafață utilă de peste 300 de metri pătrați, la care se adaugă o terasă în suprafață de 120 de metri pătrați. Apartamentul este situat lângă Parcul Herăstrău din București și are are cinci camere, situate pe două nivele și o terasă ”spectaculoasă”, potrivit reprezentanților Nordis. În amenajarea lui s-au investit peste 300.000 euro în finisaje premium ce au inclus placări cu granit, lemn sau piatră naturală și un sistem de climatizare performant.

17 Master Bedroom 5th Floor„Anul trecut, tranzacțiile imobiliare din categoria premium s-au situat ca valoare între 105.000 și 1.450.000 euro, pentru achizițiile imobiliare efectuate de end-useri. Cele mai frecvente bugete au fost cuprinse între 200.000 – 250.000 euro, în zona Herăstrău, cumpărându-se apartamente începând de la 100 de metri pătrați. Cele mai mari tranzacții intermediate de Nordis în această zonă au avut ca obiect două apartamente tip penthouse, unul în valoare de 1.450.000 euro și altul de 900.000 euro”, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

Chiriile, la jumătate în Pipera față de Herăstrău

În cartierul Pipera, apartamentele preferate de cumpărători s-au încadrat în bugete de 70.000 – 300.000 euro. În Pipera, chiriile la apartamente sunt la jumătate față de Șoseaua Nordului –Herăstrău. Altfel spus, cu bugetul unui apartament în Herăstrău, în Pipera închiriezi o vilă.

În zona Pipera, cele mai multe apartamente închiriate au fost cele de trei camere la bugete de 700-750 euro/lună. In ceea ce privește închirierea de vile, cei mai mulți clienți au preferat clădirile cu cel puțin patru camere în ansambluri rezidențiale, cu bugete între 800-1.200 euro/lună.

Cea mai mare tranzacție de închiriere intermediată de Nordis  în 2014 în zona Pipera a fost de 4.000 euro/lună pentru o vilă individuală în zona Erou Iancu Nicolae, cu o suprafață de 900 de metri pătrați construiți și o curte de 2.500 de metri pătrați. Vila amenajată în stil clasic, dispune de o piscină generoasă, cramă proprie și o cameră home-cinema.

Tot pe segmentul de închiriere, cea mai mare tranzacție realizată de Nordis în noul cartier de lux Șoseaua Nordului-Herăstrău, s-a realizat la un buget de 3.300 euro/lună, noul chiriaș fiind un manager al unei companii multinaționale.

apartament inchiriatApartamentul închiriat în acest buget ( foto stânga) are patru camere, trei băi și o suprafață totală de 220 de metri pătrați utili. Pe terasa apartamentului, de aproximativ 150 de metri pătrați, este instalat un jacuzzi cu vedere liberă spre Parcul Herăstrău. În general, pentru tranzacțiile de închiriere, au contat mai ales bugetul, amplasamentul – apropierea de Parcul Herăstrău – și mărimea apartamentului și mai puțin partea de amenajare și facilități. Cele mai multe cereri dar si tranzacții, au fost pentru apartamente de trei camere, în jurul bugetului de 1.200 euro/lună. „Profilul clienților care închiriază proprietăți în zona de nord nu s-a schimbat – aceștia sunt, în continuare expați precum și oameni de afaceri. Pentru clienții cu bugete mai mici de 1.500 euro/lună contează mai mult bugetul, iar în general acesta nu crește. Acest tip de client este orientat mai mult către o locuință care să ofere un anumit nivel de confort, însă fără a depăși bugetul. Pentru clienții cu bugete peste 1.500 euro contează mai mult proprietatea (suprafațele, împărțirea, calitatea finisajelor) și locația. Pentru acești clienți bugetul poate crește dacă găsesc o proprietate care le depășește așteptările”, declară Emanuel Poștoacă.

Oferta în 2015

Oferta de locuințe noi premium în cele două cartiere noi este în creștere, atât pe segmentul de vânzare, cât și de închiriere. Potrivit Nordis, numai în zona Șoseaua Nordului- Herăstrău se vor livra în următorii trei ani circa 300 apartamente noi, în ansambluri rezidențiale aflate în construcție.

„În 2015, ne așteptăm ca valorile, atât de vânzare, cât și de închiriere să înregistreze o ușoară creștere. Există optimism în piață, evidențiat de demararea unui număr relativ mare de proiecte imobiliare”, conchide Emanuel Poștoacă.

În acest an, CPI își propune să aducă în prim-plan, pe platforma hub.imobiliare.ro. tranzacții de succes și mai ales oamenii din spatele acestora. De aceea, așteptăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected] cu astfel de exemple de succes.