Cum să vinzi un apartament în două zile

Pe lângă noroc, pentru a vinde repede o locuinţă ai nevoie de mult mai multe lucruri.

Ramona AndreicaCând o întrebi care a fost tranzacţia reprezentativă pentru activitatea agenţiei pe care o conduce, Ramona Andreica, director general al Axa Domenii International, vorbeşte despre un apartament de trei camera din zona Tineretului. Mai exact: apartament de 3 camere în Tineretului, bloc 1985, decomandat, etaj 1, suprafața 75 de metri pătrați, fără îmbunătățiri. “Tranzacția este reprezentativă prin  faptul că am vândut-o în 2 zile, la un preț cu 10 % peste prețul uzual de tranzacționare”, spune Ramona Andreica.

A fost vorba de noroc? Probabil că şi soarta joacă un rol în relizarea unor tranzacţii imobiliare, însă, în acest caz, timpul scăzut de tranzacţionare s-a datorat altor factori, potrivit Ramonei. Îi redăm mai jos.

 

 

 

1. Am investit 100% și am adus plusvaloare, motivați de responsabilitatea investită în noi de proprietar prin acordarea exclusivității.

2. Datorită unei cunoașteri foarte bune a zonei de peste 10 ani și punerii în valoare a pachetului de atuuri unice ale apartamentului (poziție 4 minute față de metrou Timpuri Noi și 6 minute față de metrou Tineretului, suprafața generoasă de 75 de metri pătraţi, etajul 1, anul construcției 1985, decomandat).

3. Datorită perseverenței și dedicarii întregii echipe de la  Axa Domenii, care a ținut legătura cu cumpărători extrem de pretențioși din punct de vedere al criteriilor de cumpărare, timp de un an și jumătate, până când am găsit apartamentul perfect pentru ei. Au plătit din  tot sufletul un preț mai mare decât media de tranzacționare , pentru că îl așteptau de peste un an și nu erau dispuși să renunțe la niciunul dintre criteriile de căutare .

4. Datorită procedurii de lucru specifice Axa Domenii, față de proprietarii care ne acordă exclusivitatea – mă refer la  alocarea a trei-patru persoane dedicate proprietății, fiecare având un rol foarte bine definit (promovare către cei peste 300 de clienți  existenți în baza de date a agenției, marketarea specifică, vizionările propriu-zise).

5. Lucrând în exclusivitate proprietatea ne-am focusat nu pe o vânzare rapidă, ci pe obținerea celui mai bun preț pentru vânzător, prin competiția dintre mai mulți cumpărători interesați. Faptul că am reușit în două zile a fost un „bonus „.

6. Datorită anticipării problemelor referitoare la acte ce ar fi putut bloca tranzacția și demararea rezolvării lor înainte de a începe vizionările și negocierile.

7. Datorită înțelegerii în detaliu a nevoilor specifice ale vânzătoarei (sincronizare de două vânzări și o cumpărare).

8. Datorită serviciilor extra oferite cumpărătorilor și vânzătoarei –  echipă de renovare, echipă de mutare, parteneriate cu băncile pentru accelerarea procesului de creditare.