Cum trebuie să arate blogul tău imobiliar

Mai mult text sau preponderent fotografii? Cum să alegi numele site-ului? Design elaborat sau simplu? Dacă știi răspunsurile corecte la aceste întrebări ești cu un pas mai aproape de un blog imobiliar de succes.

cristi herman blog imobiliar

Ne place sau nu, mediul virtual este o realitate căreia nu-i mai poți întoarce spatele, fie și numai din simplul motiv că potențialii clienți te caută pe Google încă dinainte de a se întâlni fizic cu tine. Ca să-l parafrazăm pe un celebru realizator TV, nici nu știi ce clienți pierzi dacă nu ai un site care să te reprezinte.

Pentru a afla mai multe despre ce ar trebui să conțină un blog imobiliar, am stat de vorbă cu Cristian Herman, fondator si Executive Manager al agentiei  Herman Internet Services , specializată in web-design şi online branding & marketing, înființată în 2002 şi care a avut de-a lungul timpului clienți precum Philips, Bursa Română de Mărfuri, ILLY, Bog’Art, Monte Banato, Kober, UNTRR, Synevo – Medicover, Dunca Expediții, Revista Tango, Contor Zenner, Cristian Chivu și alții.

CPI: Denumirea site-ului trebuie să conțină sau nu referiri la domeniul imobiliar și/sau numele brokerului?

Ca regulă de SEO,  cuvântul-cheie căutat în Google este bine sムse regăsească în numele site-ului, este un plus. Se pot crea nume de site-uri ca sub-domenii la un domeniu de bază.

CPI: Este în regulă dacă dezvoltăm blogul pe platforme precum WordPress?

Răspunsul este 100% DA pentru WordPress, deoarece este o platformă (framework) dezvoltată special și dedicată petru activitatea de blogging. Rezolvă din start o grămadă de lucruri de care un blog are nevoie, legate mai ales de programare și design, adică sunt deja incluse în platformă, deja rezolvate din fază incipientă.

Blog-ul în sine se poate instala la un domeniu sau altul, adică fie direct la un domeniu de sine stătător, gen: www.imobiliare.ro, fie direct la un sub-domeniu de genul: www.numebroker.imobiliare.ro. Evident, dacă există posibilitatea, cel mai bine este să îți rezervi numele de domeniu din timp și apoi să urci pe el site-ul (blog-ul) atunci când îl lansezi online.

CPI: Să ne concentrăm pe text sau pe foto/video? Conținut nișat sau general?

Un blog este prin definiție o specie de site concentrată pe text. Dar, în funcție de specific, se pot activa și chiar e indicat să se activeze galerii foto și eventual inserții video (de obicei uploadate în youtube și vor fi vizualizate în site). Regula de bază este ca galeriile foto/video să ajute la înțelegerea textului, a mesajului promovat de blog, nu să se substituie acestuia.

La început, blogurile de succes erau mai generale, dar foarte repede s-au specializat pe nișe.  Funcționează și aici în online marketing (sau mai ales aici, la doar un click distanță) regula: „get niche or get out”

CPI: Design simplu sau elaborat?

Oricând, pentru orice site, este preferabil conceptul  „keep it simple”. De altfel, unul din cele mai importante curente din web-design este „Design non-invaziv”, adică un design de site nu trebuie să fie invaziv peste conținut/informația care trebuie transmisă. Să nu „ia ochii” cu briz-briz-uri inutile.