Design: Cum aleg românii plăcile ceramice pentru bucătării

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, culoarea este unul dintre criteriile cele mai importante pentru alegerea plăcilor ceramice pentru băi și bucătării, alături de design, calitate şi preţ.

HB_Tema lunii_magazinTonurile deschise de bej sunt în continuare în topul preferințelor, iar plăcile ce imită lemnul sunt din ce în ce mai căutate. „Sezonul cald este perioada propice pentru schimbarea gresiei și a faianței din băi ori bucătării, tot mai mulți români fiind interesați de acest proiect de renovare. Tocmai din acest motiv, gama de produse din acest segment este extinsă continuu cu modele noi, iar stocul nostru depășește 20.000 de metri pătrați de plăci ceramice în fiecare magazin”, menționează Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Potrivit acestuia, majoritatea proprietarilor de locuințe preferă modelele clasice şi aleg să adauge o notă de culoare în bucătării, prin accesorizarea plăcilor ceramice cu decoruri colorate. Pe de altă parte, băile sunt dominate de nuanțe de bej, iar plăcile ceramice pentru pardoseală cu modele ce imită lemnul sunt la mare căutare, în ultima vreme. În ceea ce priveşte dimensiunile plăcilor alese, în bucătărie sunt preferate modele mai mici, de 10×10 cm, pe când pentru băi românii aleg, cel mai adesea, plăci de 25×40 cm. Achiziția medie pe segmentul gresiei şi faianţei, conform companiei, se situează la circa 20 de metri pătrați de gresie și faianță.

„Cantitatea medie achiziționată este direct proporțională cu dimensiunea medie a spațiilor locuibile. Astfel, pentru renovarea unei băi sunt necesari, de regulă, 5 mp de gresie și 15 mp de faianță, iar în bucătării este nevoie de circa 8 mp de gresie și 12 mp de faianță”, spune Mugurel-Horia Rusu.

Clienţii rețelei Hornbach pot apela la serviciul de montaj profesionist pus la dispoziţie de retailer, atât pentru amenajarea cu plăci ceramice, cât şi pentru alte tipuri de proiecte de renovare. Astfel, după achiziţionarea produselor de care au nevoie, aceştia pot programa vizita unui meșter pentru efectuarea măsurătorilor la domiciliu, urmând ca apoi să aibă loc montajul. Pentru lucrările de montaj garanţia este de doi ani.