Design de primăvară: cum să întreții elementele din lemn

Nu haina îl face pe om, însă, în cazul locuințelor, aspectul contează atunci când vine vorba de vânzare.

HB_Intretinerea lemnuluiPentru că a venit primăvara și vremea s-a încălzit, potențialii cumpărători ai unei case se vor uita cu mai mare atenție la exteriorul locuinței, iar elementele din lemn neîngrijite pot impresiona în mod neplăcut clienții. De aceea, vă supunem atenției câteva sfaturi practice pentru îngrijirea acestor elemente, venite din partea Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit și pe care le puteți transmite mai departe proprietarilor pe care îi reprezentați.

Astfel, potrivit specialiștilor Hornbach, secretul unui astfel de proiect constă în utilizarea vopselelor speciale pentru lemn precum şi folosirea accesorilor de vopsit necesare aplicării corecte. De asemenea, în aceste tipuri de proiecte este foarte importantă urmărirea paşilor de execuţie. Pentru început, este necesară curăţarea suprafeţei de grăsime şi praf. Ulterior, aceasta se șlefuieşte cu şmirghel și se curăţă din nou pentru a îndepărta praful provenit din şlefuire. În acest moment, lemnul va fi pregătit pentru aplicarea stratului de grund, care, printre altele, asigură și o culoare uniformă.

„Unul dintre cele mai importante aspecte în cazul românilor care deţin case cu fațade sau terase din lemn este, cu siguranță, longevitatea acestor elemente. Lemnul este un produs viu care are nevoie de îngrijire periodică. Produsele de calitate sunt cea mai simplă metodă de economisire a resurselor”, spune Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Potrivit reprezentantului companiei, pentru ca lemnul să facă faţă diferitelor provocări ale mediului, este necesar să i se ofere protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete şi a apei, de aceea este recomandată tratarea cu ajutorul lacurilor, uleurilor sau lazurilor, în funcţie de expunerea sa.

Pentru a veni în sprijinul celor care sunt în căutarea celor mai bune soluţii pentru protecţia lemnului, în această lună, Hornbach organizează o expoziție specială de produse și accesorii, precum pensule și trafaleți, recomandate atât pentru îngrijirea fațadei, terasei sau ferestrelor din lemn, cât și pentru mobilerul de interior, precum și o serie de demonstrații live în acest sens.

De asemenea, permanent, în toate cele șase magazine Hornbach din țară, oricine îşi doreşte poate apela la serviciile de mixare vopsele, prin intermediul cărora vor avea posibilitatea de a amesteca diverse nuanțe până la obținerea culorii dorite.

„Românii preferă în continuare tonurile incolore, alături de cele de nuc, palisandru, mahon și wenge. De asemenea, stilul rustic, caracterizat de nuanțe deschise, cât mai naturale, predomină în rândul celor care aleg elemente din lemn pentru propriile case”, mai spune Mugurel-Horia Rusu.