Tendințe în amenajarea bucătăriei

Rustic, vintage și clasic. Acestea sunt stilurile de amenjare interioară la modă atunci când vine vorba despre bucătărie.

bucatarii chic ville (2)De ce ați vrea să știți, ca agent imobiliar, care sunt tendințele în amenajarea bucătăriei? Pentru că această încăpere este una dintre cele mai importante camere dintr-o locuință atunci când vine vorba despre vizionarea și tranzacționarea unei proprietăți. Și asta pentru că potențialul cumpărător inspectează, în primul rând, baia și bucătăria unei locuințe (aflați mai multe aici).

În calitate de agent care reprezintă vânzătorul, de pildă, vă puteți consilia clientul cu privire la aceste tendințe, astfel încât acesta să poată pregăti corespunzător locuința, crescând șansele de vânzare. În piețele imobiliare mature, amenajarea locuinței pentru vizionare, ținând cont de tipul de cumpărător căruia vă adresați, este un lucru obișnuit (citiți mai multe despre acest subiect urmând link-ul de la sfârșitul articolului).

După cum știm, succesul stă în detalii, iar atunci când vine vorba despre bucătării, stilul de amenajare reiese în special din alegerea corectă a micilor decorațiuni, potrivit specialiştilor Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental.

„Indiferent de stilul ales, cel mai important aspect este integrarea în decor a personalităţii proprietarilor. Detaliile fac diferenţa, iar dacă punem suflet atunci când decorăm bucătăria vom obţine un spaţiu intim, cald, în care ne vom bucura să petrecem timp”, spune Marius Şerbănescu, director de achiziţii al Chic Ville.

Aplicat unei vizionări, citatul de mai sus înseamnă, pentru agentul imobiliar, să se gândească la preferințele potențialilor cumpărători și să consilieze vânzătorul cu privire la aceste detalii. Iată câteva sfaturi pentru stilurile rustic, vintage și clasic, la modă în amenajarea bucătăriilor.

bucatarii chic ville (8)Stilul rustic este caracterizat prin culori temperate, naturale. De asemenea, prin combinarea corectă a decoraţiunilor, se poate face o trecere subtilă la un stil rustic-industrial, adăugând accente din lemn vechi, fier forjat, obiecte antichizate şi din email, combinate cu nuanţe mai tari care să se regăsească în textile sau obiecte de design. Pentru un aspect neconvenţional, bucătăria rustică poate fi accesorizată cu elemente metalice din inox sau tablă zincată, ori cu şuruburi industriale prinse în perete care să înlocuiască vechiul cuier.

Un alt stil recomandat de către designerii de interior pentru amenajarea bucătăriilor este cel clasic, reprezentat cu succes prin mobilier din lemn masiv, pardoseli placate cu marmură sau alte materiale nobile şi blaturi din piatră naturală. Decoraţiunile specifice acestui stil vor radia prin eleganţă şi rafinament, culorile folosite vor fi unele temperate, în nuanţe de gri, crem sau maro. Acest tip de bucătărie este recomandat pentru casele cu spaţii generoase, cu posibilitatea încadrării unei insule pentru gătit în centrul bucătăriei.

bucatarii chic ville (10)Nu în ultimul rând, cei ce îşi doresc o vară permanentă în bucătăriile lor pot opta pentru stilul vintage, caracterizat prin mobilier în culori deschise, uşor antichizat. Completarea corectă a acestui ambient se va face, în primul rând, prin textile în culori deschise, brodate cu motive florale sau cu mici accente dantelate. De asemenea, pentru un aer romantic şi relaxant, pe masa din bucătărie se pot aşeza buchete de flori proaspete.