Design: Top 3 stiluri + 10 greșeli în amenajarea locuinței pentru vizionare

Scenografia creată într-o locuință destinată vizionării este una dintre armele  agentului imobiliar, însă trebuie să aveți grijă, pentru că vi se poate descărca în față.

design rustic_dreamstime_s_36992585Realtor.com, portal imobiliar deținut de News Corp prin subsidiara sa Move Inc., a realizat, printre vizitatorii site-ului, un studiu pentru a afla care sunt cele mai populare stiluri de design. Sondajul a făcut parte din concursul ”Get this look”, al cărui câștigător va beneficia de o trasformare în valoare de 45.000 de dolari a locuinței sale, coordonată de vedeta TV și experta în lifestyle Jennifer Farrell.

”Observăm o schimbare în tendințele design-ului locuințelor – strălucirea rămâne pe planul secund, lăsând locul unui aspect natural. Stilul de astăzi reflectă modul de viață din prezent și am aflat că tendința cea mai importantă este să existe un spațiu pentru petrecerea timpului cu familia și prietenii”, spune Jennifer Farrell.

Top 3 stiluri de design

1. Primitor: Creează o atosferă prietenoasă și include ustensile pentru prepararea și servirea băuturilor, multe locuri pentru stat jos și o bucătărie primitoare, unde invitații se pot aduna.

2. Rustic: Acest stil de design este pentru cei care preferă elementele naturale: lemn, piatră, apă și lumină. Include, de obicei, materiale organice aduse în interior de afară pentru a crea unechilibru perfect.

3. Farmecul Plajei: Acest design induce un sentiment de relaxare, adesea încorporând gresie terra cota, un patio cu umbrele, terase la soare și elemente de decor cu tematică marină.

Nu de puține ori, mai ales în piețele imobiliare dezvoltate, agenții amenajează locuințele pentru vizionare,cu ajutorul unor firme specializate. Un astfel de specialist, Justin Riordan de la Spade&Archer Design Agency, a identificat zece abordări greșite pe care agenții imobiliari le au atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței pentru vizionare.

Top 10 greșeli în amenajarea locuinței pentru vizionare

1. Să amenajezi o locuință pentru vizionare este ceva ușor
2. Amenajarea ascunde toate defectele de design.
3. Amenajarea este făcută înainte de reparațiile necesare.
4. Clienții potențiali care vin la vizionare sunt rugați să se descalțe, ca să nu murdărească podelele.
5. Stilul de design al amenajării pentru vizionare trebuie să fie în linie cu design-ul general al casei.
6. Să ceri designer-ului să amenajeze casa după cum crezi tu că e bine, că doar tu plătești!
7. Să amenajezi locuința ”doar puțin”, că ”merge și așa”.
8. Să amenajezi locuința pentru a reflecta trecutul celor care au stat înainte acolo.
9. Să crezi că locuința nu se va vinde dacă nu sunt câteva plante amplasate ”strategic”.
10. Să faci fursecuri chiar înainte de vizionare, ca să miroasă a ”casă locuită”.