Materialele de calitate ridicată cresc valoarea unei case cu 30%

Potrivit Kuma România, utilizarea unor produse de calitate în amenajarea unei locuințe poate crește valoarea acesteia cu circa 30%, în cazul unei vânzări.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-real-estate-accounting-retro-style-composition-subject-d-rendered-image-image52340492Conform unei analize realizate de compania Kuma România, unul dintre principalii producători locali de lavoare și blaturi pentru băi şi bucătării, utilizarea unor materiale de calitate superioară, în special în băi și bucătării, contribuie la creșterea valorii unei locuințe cu circa 30%. Pe de alta parte însă, bugetul de amenajare este ridicat cu 20% dacă se optează pentru materiale de calitate superioară, versus unele medii.

„Băile și bucătăria sunt cele mai folosite zone dintr-o casă, deci în cazul acestora criteriul principal de care trebuie ținut cont încă din prima etapă a construcției sau amenajării este durata de viață a obiectelor integrate. Sigur, este nevoie și de o adaptare a bugetului, însă investiția se amortizează treptat, iar schimbările din viitor vor fi mult mai puțin costisitoare”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv Kuma România.

Reprezentanții Kuma România spun că, în cazul unei locuințe, sunt recomandate materiale compozite a căror structură conține granule de marmură sau granit natural, ambele oferind nu doar proprietăți superioare, ci și suprafețe exclusiviste. În plus, contează în egală măsură ca obiectele să fie personalizate în funcție de spațiul avut la dispoziție, făcând astfel o diferență între un produs standard și unul de înaltă clasă.

Camelia Olesen - Kuma Romania„Lavoarele și blaturile de bucătărie, de exemplu, sunt turnate continuu, eliminând astfel încastrarea sau alipirea, procese care provoacă inconveniente pe termen lung atât la nivel estetic, cât și funcțional. Mai mult, valoarea finală a  locuinței se justifică și prin atenția acordată detaliilor – tendințele coloristice, formele neconvenționale și integrarea acestora într-un stil unitar al casei”, a completat Camelia Olesen.

Potrivit acesteia, un avantaj important al oricărei locuințe este stilul amenjării, iar cel minimalist, specific zonei de nord a Europei, reprezintă un atu, având posibilitatea de a crea spații libere, ușor de întreținut.

De altfel, în ceea ce privește tendințele pentru perioada următoare, în atenția designerilor de interior se află materiale precum granitul, graphalit glass și Pearl, iar culorile sunt cele apropiate de nuanțele naturii, încurajând astfel o diferențiere între alegerile proprietarilor.