Negocieri cu dezvoltatorii la TNI

Târgul Național Imobiliar își deschide porțile pe 30 septembrie, la Palatul Parlamentului.

TNI aprilieÎn perioada 30 septembrie-2 octombrie la Târgul Național Imobiliar TNI vizitatorii sunt cei care stabilesc prețul imobilelor în urma discuțiilor față în față și a negocierii directe cu cei mai importanți dezvoltatori imobiliari, potrivit organizatorilor. Pe durata celor trei zile de eveniment vizitatorii TNI au acces la oferte speciale: discounturi în bani, reducerea avansului necesar rezervării, posibilitatea de a plăti în rate direct la dezvoltator, locuri de parcare cadou, vouchere de mobilier în valoare de 2.500 EURO și posibilitatea de a da la schimb locuința veche pentru o locuință nouă plus diferența în bani, ce poate fi achitată cash sau cu orice tip de credit: imobiliar, ipotecar sau Prima Casă.

Un alt punct scos în evidență de către organizatori este Pavilionul Green Homes, unde, după cum spune Steven Borncamp, CEO al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), ”cei interesați pot afla mai multe informații despre cum pot finanța responsabil locuința pentru a reduce costurile lunare, beneficiind de o locuință de calitate superioară cu un confort sporit care presupune costuri mai mici la energie și reparații, sănătate și bunăstare”.

Steven Borncamp vorbește și despre importanța procesului de proiectare: ”Adesea proprietarii de locuințe iau decizia de a investi mai puțin în procesul de proiectare și construire (alegând locuințele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat), însă ajung în final să dețină locuințe cu costuri mari pentru  încălzire și răcire, care necesită întreținere intensivă, renovări mai frecvente și care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuințele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinței este la început, în stadiul proiectării inițiale. Finanțarea responsabilă este de cele mai multe ori cea mai bună alegere pentru a devansa resurse disponibile încă de la începutul procesului de construcție”.

O tendință existent în piață este, potrivit organizatorilor TNI, upgrade-ul imobiliar, adică trecerea de la o locuință mai mica la una mai mare. ”Prețurile în imobiliare își continuă trendul ușor ascendent de la începutul acestui an.(…) În ultimele luni s-a remarcat un nou trend: upgrade-ul imobiliar. Persoanele care au deja o locuință, niște economii în bani și posibilitatea de a obține un credit imobiliar s-au hotărât să cumpere un imobil mai bun. De la o garsonieră vor să se mute la un apartament cu două sau trei camere sau de la un apartament vor să se mute la casă. În cadrul Târgului Național Imobiliar vizitatorii pot apela la serviciile buy-back puse la dispoziție de agențiile imobiliare prezente la eveniment, prin care aceștia își pot achita parțial contravaloarea imobilului nou cu prețul obținut pe apartamentul vechi aflat în proprietate”, explică reprezentanții TNI.