Palace Estate: Revine apetitul pentru terenuri

Fondurile de investiții interesate de oportunitățile oferite de piața imobiliară din Capitală achiziționează terenuri de peste 1.000 mp în zone centrale.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-spring-banner-rent-sale-real-estate-image20487170Prețul de achiziție pe metru pătrat al terenurilor din centrul Bucureștiului, vizate de fondurile de investiții, variază între 1.200 și 3.000 de euro, potrivit reprezentanților agenției imobiliare Palace Estate. Conform acestora, tranzacțiile cu imobile de lux și terenuri din centrul Bucureștiului au crescut în ultimul an cu cel puțin 10%.

„Este evident un apetit crescut al investitorilor pentru piaţa imobiliară din Bucureşti. Multe dintre proiectele care au stagnat în ultimii patru ani au fost deblocate şi au termen de finalizare mijlocul anului 2016. Cele mai căutate terenuri sunt cele de peste 1000 mp unde vor fi construite clădiri de birouri, spaţii comerciale şi hoteluri”, spune Yaniv Dahan, proprietarul agenţiei Palace Estate.

Reprezentanții Palace Estate mai spun căexistă un interes crescut al persoanelor fizice pentru achiziția de terenuri în nordul Capitalei. „Cele mai multe cereri le primim pentru suprafețe între 400 și 3.500 de metri pătrați, care au ca destinatie case individuale sau complexuri rezidentiale. Zona Pipera-Tunari a devenit un punct de atracţie pentru investitori, dar şi pentru persoane fizice şi expaţi datorită centrelor educaţionale private din această zonă”, declară Corina Cherciu, sales manager Palace Estate.

Creşterea cererii pentru terenurile din zona de nord a Bucureştiului nu a influenţat evoluţia preţurilor faţă de anul precedent, spun brokerii Palace Estate. Astfel, prețurile terenurilor din zona Pipera Tunari- Școala Americană variază între 130 si 200 euro pe metru pătrat, iar cele amplasate lângă zona şoselei de centură se vând la sub 100 euro pe metru pătrat. În zona Pipera-Iancu Nicoale-Șos. Petricani preţul terenurilor variază între 150 şi 300 de euro pe metru pătrat,în timp ce în Pipera-Iancu Nicolae-Grădina Zoologică prețurile sunt cuprinse între 200 și 600 de euro pe metru pătrat. Potrivit analizelor realizate de Palace Estate, piaţa imobiliară îşi va continua creşterea în ceea ce priveşte dinamica tranzacţiilor, însă fără să aibă ca efect şi o creştere a preţurilor.

Cu un portofoliu de peste 1.500 de proprietăţi, printre clienţii Palace Estate se numără Ambasada Israelului, Ambasada SUA şi Ambasata Republicii Pakistan, pentru care agenţia furnizează servicii complete de relocare. În portofoliul Palace Estate intră şi ansamblul City Point, vândut în regim de exclusivitate de către agenţie.