Poate vinde dragostea o locuință?

În Statele Unite ale Americii, cuvântul ”dragoste” folosit în anunțurile imobiliare nu vinde locuințele.

inima casaCercetătorii Realtor.com au analizat cuvintele de ”alint” folosite de către agenții imobiliari în descrierile proprietăților pe care le scot la vânzare și au descoperit că locuințele pentru care este folosit termenul ”romantism” au un preț median de 820.000 de dolari; în timp ce casele ”seducătoare” au un preț median cerut de 640.000 de dolari.

Anunțurile pentru locuințele din segmentele inferioare de preț cuprind în mare măsură cuvântul ”dragoste”, potrivit unui studiu realizat de realtor.com pe un eșantion de 1,6 milioane de case scoase la vânzare. Aceste proprietăți au prețuri medii de 250.000 de dolari, cele care au în descriere ,în timp ce termenul ”iubitor” este folosit mai ales pentru locuințele care costă 195.000 de dolari.

”Când vine vorba despre bogăție extremă, vei vedea vehiculat termenul «sexy»”, spune Adam Alter, profesor de marketing la New York University Stern School of Business. De exemplu, anunțul pentru o proprietate de 2,5 milioane de dolari din North Bethany, Delaware, descrie locuințe ”de un romantism modern” cu ”spații seducătoare”.