Premier Estate Management, vânzări de 22 mil. euro în 2016

Premier Estate Management a vândut în primele cinci luni ale acestui an apartamente şi terenuri în valoare de peste 22 milioane de euro.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-real-estate-market-male-hands-around-house-made-euro-banknotes-concept-image31110846Cele mai bune vânzări rezidenţiale au fost înregistrate în complexul rezidenţial Asmita Gardens, unde au fost tranzacţionate apartamente în valoare totală de peste 4,5 milioane de euro, în timp ce departamentul de investiţii nou creat a intermediat terenuri şi pachete investiţionale în valoare de șase milioane de euro, potrivit reprezentanților companiei.

În medie, în fiecare lună au fost tranzacţionate 36 de apartamente cu o valoare totală lunară de circa 2.600.000 de euro, cele mai căutate fiind cele cu 2 camere. Din totalul tranzacţiilor, 58% au fost realizate prin intermediul creditului Prima Casă. Procentul mai scăzut faţă de anii anteriori a fost cauzat de diversificarea portofoliului de proiecte deţinute de companie, care combină în prezent atât ansambluri rezidenţiale care tranzacţionează în proporţie de 85% prin intermediul programului Prima Casă (Pallady Towers, Citadella Titan, Cartierul Solar), cât şi proiecte premium, unde majoritatea cumpărătorilor preferă sistemul de ”rate la dezvoltator”(Asmita Gardens, Ibiza Sol, 49Gafencu).

Andreea Comsa_2016“Anul 2016 a început promiţător pentru piaţa rezidenţială şi preconizăm că va fi un an extrem de bun pentru investiţii imobiliare şi dezvoltări de proiecte de calitate în toate zonele Capitalei. Interesul crescut al clienţilor pentru ansamblurile din portofoliul nostru ne bucură şi, totodată, ne reconfirmă faptul că acestea îndeplinesc cu succes criteriile pe care românii le au în vedere atunci când îşi caută o locuinţă, de la preţuri şi modalităţi variate de plată, locaţie, calitatea materialelor, proximitatea faţă de mijloacele de transport în comun şi de zonele verzi”, spune Andreea Comșa (foto), managing partner în cadrul Premier Estate Management.

Aproximativ 6 milioane Euro din cele 22 milioane Euro tranzacţionate în această perioadă au fost realizate de noul departament de investiţii din cadrul companiei ce are ca obiective elaborarea de planuri de business pentru investitorii care prospectează piaţa rezidenţială, întocmirea de studii de fezabilitate, realizarea negocierilor pentru clienţii corporate şi înlesnirea accesului la finanţare pentru achiziţiile de teren şi pentru dezvoltarea de proiecte. Imobilele tranzacţionate de acest departament în prima perioadă a anului includ: un teren de 4,1 ha situat pe Bd. Timişoara vândut de către o bancă la un preț cu 50% mai mic decât prețul pieței; un pachet de apartamente şi parcări aparținând unei bănci și vândut unui investitor privat, la un discount atractiv; un spaţiu comercial situat pe Calea Victoriei, achiziţionat de către un investitor în scopul obţinerii de venituri din închiriere.

Compania deţine în prezent un portofoliu de 1.000 apartamente şi vile pentru clienţi cu cerinţe şi bugete variate, de la apartamente de nivel medium – high în complexuri exclusiviste precum Ibiza Sol, Asmita Gardens, şi până la locuinţe cu preţuri mai accesibile în diverse cartiere din capitală.

În portofoliul Premier Estate Management se regăsesc şi oferte de lux, precum ar fi cele aparţinând ansamblului 49Gafencu; acesta este alcătuit din apartamente cu 2, 3, 4 şi 5 camere, ce au un preţ de vânzare mediu de 117.000 Euro pentru apartamentele cu 2 camere şi de 338.000 de euro pentru apartamentele cu patru camere şi pot să ajungă până la sume de peste un milion de euro pentru apartamentele cu suprafețe de peste 500 de metri pătrați la etajele superioare.

Pentru proiectele din portofoliu, Premier Estate Management oferă clienţilor săi posibilităţi de finanţare atractive şi diversificate, de la credit bancar cu dobânzi preferenţiale sau programul Prima Casă, până la rate la dezvoltator cu avans zero.