Studiu: De ce cumpără americanii case?

Pentru mai mult de jumătate din americani, principalul motiv pentru care cumpără o casă este că vor un loc pe care să-l numească ”acasă”.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-retro-happy-family-house-real-estate-modern-flat-design-concept-template-vector-illustration-image44591006Acest rezultat, alături de altele, pe care le puteți regăsi mai jos, reiese din studiul “Homebuyer Insight Report”, dat recent publicității de către Bank of America și citat de către realtor.org.

”Cumpărătorii de case din prezeny sunt motivați atât de factori emoționali cât și practici”, spune Steve Boland, consumer lending executive. ”Aproape toți vor mai mult spațiu, dar majoritatatea cumpărătorilor de locuințe, în special cei aflați la prima achiziție, caută și un loc pe care să-l numească acasă. Apreciază beneficiile emoționale ale faptului de a deține o casă în aceeași măsură cu cele financiare.”

Studiul a arătat care sunt principalii factori emoționali pentru cumpărători. Astfel, 52% au spus că vor ”un loc pe care să-l numească acasă”, 43% spun că a deține o proprietate este ”ceva ce au vrut întotdeauna să facă”, 31% vor să să stabilească într-un anume loc.

Din perspectiva factorilor financiari, 37% spun că mai bine plătesc rata pentru un credit decât o chirie, 26% spun că au economist destui bani, 21% că au o slujbă stabilă, iar 15% cred că acum este un moment bun pentru a cumpăra o casă.